Hlavní obsah

Brno - Jablonec 2:0Zbrojovka slaví teprve čtvrtou výhru v ligové sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Tasci 1 : 0
76. Řezníček 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna porazili v utkání 24. ligového kola Jablonec 2:0. Domácí poslal v 17. minutě do vedení ukrajinský útočník Borys Tašči a pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem Jakub Řezníček. Zbrojovka se dočkala teprve čtvrté výhry v ligové sezóně, první po pěti kolech a vzdálila se dnu tabulky. Sedmý Jablonec naopak po čtyřech zápasech poprvé nebodoval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý v Brně inkasuje.

Článek
Fotogalerie

Úvodní minuty patřily domácím, kteří si vytvořili převahu. Do prvního náznaku se dostal Zavadil, ale jeho střelu obrana zblokovala na roh. Brno se gólu dočkalo po kuriózní situaci. Tašči chtěl v 17. minutě zády k brance v rohu velkého vápna a v téměř nulovém úhlu poslat centr před Hrubého, ale míč obloučkem zaplul k zadní tyči za zkoprnělého hostujícího gólmana. Ukrajinský útočník se trefil v české lize podruhé.

O minutu později mohla Zbrojovka vést o dvě branky, ale brejk dva na jednoho pokazil Řezníček špatnou přihrávkou. I v dalším průběhu první půle byli domácí lepším týmem, často centrovali do jabloneckého vápna a po Pavlíkově hlavičce skončil míč pár centimetrů nad břevnem.

Severočeši zahrozili v 21. minutě, ale Diviš po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti neusměrnil míč mezi tyče. V závěru půle hosté přece jen vyrovnali hru, ale až na Mihálikovu sraženou střelu se k vážnějšímu ohrožení brněnské branky nedostali.

Po přestávce Jablonec pokračoval ve zlepšeném výkonu. Větším pohybem, důrazem i přesnějšími přihrávkami si vytvořil mírnou územní převahu, čímž ale zase dával možnost domácím k rychlým protiútokům. Po Ashirově úniku po pravé straně chyběly Řezníčkovi k balonu jen centimetry.

Blízko k vyrovnání byli hosté v 63. minutě, ale Divišovu tvrdou střelu vyrazil před sebe Melichárek, který si poradil i s dorážkou Beneše. Na opačné straně se neprosadil Tašči.

V 74. minutě Řezníček přehodil hostující gólmana Hrubého, ale jeho lob stačil bez problémů odvrátit Hanousek. Útočník Zbrojovky se tak dočkal páté trefy v ligové sezóně až o dvě minuty později. Ashiru mu při brejku poslal přesně načasovanou přihrávku do vápna, Řezníček si hokejovým blafákem obhodil Hrubého a zvýšil na 2:0.

Když pak Mehanovič deset minut před koncem nastřelil z hranice šestnáctky jen tyč, ztratil Jablonec možnost dát kontaktní gól a zápas ještě zdramatizovat.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Zbrojovka Brno - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 17. Tašči, 76. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Boček. ŽK: Vraštil, Polák, Řezníček - Jiráček, Trávník. Diváci: 3133.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil, Polák - Ashiru (89. Litsingi), Tašči, Přichystal (72. Lutonský) - Řezníček (88. Sedlák). Trenér: Habanec.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Hanousek - Trávník, Pospíšil, Jiráček (88. Považanec), Zelený - Diviš (65. Doležal), Mihálik (73. Mehanovič). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: