Hlavní obsah

Jihlava - Č. Budějovice 5:1Dukla jasně porazila Motor a nadále vede baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Půža 1 : 0
18. Hubáček 2 : 0
41. Šidlík 3 : 0
51. Šidlík 4 : 0
52. Vlček 4 : 1
54. Zeman 5 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy porazili v 9. kole baráže o extraligu České Budějovice jednoznačně 5:1. Dukla vyhrála první třetinu 2:0 a před poslední čtvrtinou i nadále vede tabulku. Jihočechy, s nimiž do baráže postoupila z první ligy, zdolala i v sedmém vzájemném souboji sezóny, poprvé však více než jednobrankovým rozdílem. Dvěma góly přispěl k výhře obránce Petr Šidlík.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Radost jihlavských hráčů po první vstřelené brance proti Českým Budějovicím.

Článek

Dukla, která v baráži na domácím ledě ještě neprohrála, šla do vedení před vyprodaným hledištěm Horáckého zimního stadionu na začátku 12. minuty, kdy od modré čáry propálil gólmana Kváču Půža. Pro domácího obránce to byl první gól v baráži.

Necelé tři minuty před koncem první části hry vypálil po rychlém brejku Důras, jeho střelu Kváča neudržel a podruhé v zápase kapituloval, když se do něho navezl dojíždějící Hubáček, jenž dostal puk za brankovou čáru. Regulérnost gólu jihlavského týmu ale musel potvrdit ještě videorozhodčí.

Prostřední část hry vyzněla herně pro hostující tým. České Budějovice nastřelily dokonce dvakrát tyč Svobodovy branky, ale Dukla, která se zaměřila o něco více na defenzívu, přežila krizové chvilky bez úhony a její náskok zůstal dvoubrankový.

Zatímco v minulém zápase na domácím ledě s Pardubicemi měla Dukla katastrofální nástup do třetí třetiny, dnes bylo vše jinak. Už po 21 sekundách ze třetího dějství využil Šidlík přesilovku a Dukla vedla 3:0. Hosté v tu chvíli zcela odpadli a Dukla přidala v 51. minutě čtvrtý gól, když se svou druhou trefou v zápase blýskl Šidlík a vyhnal Kváču z českobudějovického brankoviště. Nahradil ho Gába.

Následně sice Vlček snížil dorážkou z bezprostřední blízkosti, ale poslední slovo měl Zeman, který uklidil puk do prázdné brány po Semanově přihrávce.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Půža (J. Skořepa), 18. R. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, A. Zeman), 51. Šidlík (J. Skořepa), 54. A. Zeman (F. Seman) - 52. F. Vlček (Mucha, M. Heřman). Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, D. Kajínek, Kaláb - Jiránek, J. Skořepa, Jergl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Důras, R. Hubáček, Diviš - D. Čermák, Jícha, Anděl. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
České Budějovice: Kváča (51. Gába) - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Pajič, Chovan - M. Heřman, F. Vlček, Fronk - Dostálek, Vak, Hřebejk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice