Hlavní obsah

Barcelona - Juventus 0:0Turínské Staré dámě se povedla odplata, takže Messi a spol. končí. V semifinále LM je i Monaco

Barcelona
Aktualizováno

Turínskému Juventusu se v konfrontaci s Barcelonou podařila odplata za předloňské finále Ligy mistrů. V Berlíně tehdy s Katalánci prohrál 1:3, v letošním ročníku nedopustil, aby se Messi a spol. dostali alespoň mezi poslední čtyři. Barceloně se podobný zázrak, jako v osmifinále s Paris SG nepovedl, neboť turínská Stará dáma po domácí výhře 3:0 zvládla i čtvrtfinálovou odvetu na Camp Nou a po bezgólové remíze slavila postup ona. Do semifinále ji doprovodilo Monaco, které nad Dortmundem vyhrálo i druhý zápas a semifinále si zahraje po třinácti letech.

Sestřih čtvrtfinále LM Barcelona - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih čtvrtfinále LM Monako - Dortmund

Suárez se rozčiloval. Busquétsovi dokonce pochodovaly nervy tolik, že strčil do nizozemského sudího Kuiperse. Roberto také.

Barcelona půlhodinu hrála, útočila, díky agresivitě, důrazu i rychlosti si vytvořila převahu i šance, jenže efekt veškerého jejího nasazení byl nulový. Alba klouzal za balónem marně, pokusy Messiho bránu Buffona míjely, Suárez i Neymar jen naráželi do turínského obranného valu.

Prostě jedna marnost nad marnost, takže barcelonské vyhlídky na smazání třígólového manka se každou minutou tenčily.

Proto tolik emocí. Proto vyšponované nervy domácích hvězd. Proto vášně, když se v obličeji Messiho objevila těsně před přestávkou krev. Převaha domácích se totiž půlhodině rozplynula do ztracena a nahradila ji ona házenkářská kombinace před soupeřovou šestnáctkou, která už teprve neměla proti italské obraně nárok.

Po půli zkusila Barcelona znovu zopakovat osmifinálový zázrak. Nasazením, vystupňovaným důrazem, individuálně, v čemž vynikal hlavně Neymar schopný obejít i pět hráčů protivníka, stejně jako kombinací, přičemž v roli zakončovatele vystupoval pochopitelně hlavně Messi. Ale ani on, ani nikdo jiný si na Buffona nepřišel.

I Juventus ovšem podnikl na rozdíl od první půle pár výpadů, ale Cuadrado a po něm Dybala neměli přesnou mušku. Staré dámě to však vadit nemuselo, neboť třígólové aktivum z prvního zápasu jí k postupu do semifinále stačilo.

Po poločase už nebylo co řešit

Bürkiho chyba. A chyba jako hrom, protože ránu monackého Mendyho z osmnácti metrů vyrazil jen před sebe, takže domácí osmnáctiletý zázrak Mbappé uklidil míč pohodlně do dortmundské sítě. A to se přitom naplnila teprve třetí minuta.

Monaco mělo v ten moment o dva góly navrch, takže se mohl držet nachystané taktiky postavené na zodpovědném bránění a rychlých kontrech. A že je Jardimův tým umí, to předvedli po čtvrthodině Lemar a Falcao. První centroval, druhý hlavou skóroval. V padesátém zápase na evropské pohárové scéně už po pětačtyřicáté!

Čtvrfinálová odveta tím byla de facto vyřešená. Zvláště, když Dortmund před tím trefil Sahinem jen tyč, čímž své šance vyčerpal. Pár minut po změně stran sice kapitán Reus vykřesal hostům ještě krapet naděje. V šestnáctce zůstal zcela neobsazený a nedělalo mu problém skórovat.

Jenže to už šlo o adieú, které Borussia letošnímu ročníku Ligy mistrů dávala. Měla sice dál územní převahu, ale střelecky už se neprosadila. Sama měla naopak při šancích Falcaa a Mbappého dvakrát štěstí, střídající Germain ji však po pár desítkách vteřin na trávníku nakonec vyprovodil třetím gólem.

Odvetná čtvrtfinálová utkání Ligy mistrů
FC Barcelona - Juventus Turín 0:0
Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Nizozemsko). ŽK: Iniesta, Neymar - Chiellini, Khedira. Diváci: 96 290. První zápas: 0:3, postupuje Juventus.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto (78. Mascherano), Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (58. Alcácer), Busquets, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.
Juventus: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič - Cuadrado (84. Lemina), Dybala (75. Barzagli), Mandžukič - Higuaín (88. Asamoah). Trenér: Allegri.
AS Monaco - Borussia Dortmund 3:1 (2:0)
Branky: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germanin - 50. Reus. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko). První zápas 3:2, postupuje Monako.
Monako: Subašič - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Silva (90. Raggi), Bakayoko, Moutinho, Lemar - Falcao (68. Dirar), Mbappé (81. Germain). Trenér: Jardim.
Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Durm (26. Dembélé) - Weigl, Sahin (46. Schmelzer) - Reus, Kagawa, Guerreiro (72. Pulišič) - Aubameyang. Trenér: Tuchel.

Reklama

Související témata: