Hlavní obsah

Jihlava - Karlovy Vary 2:3 PPEuforie v Jihlavě! Dukla se po dvanácti letech vrací do hokejové extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Zadražil 0 : 1
21. Čachotský 1 : 1
27. Gríger 1 : 2
39. Říha 2 : 2
61. Gríger 2 : 3
Záznam online reportáže

Jihlava
Aktualizováno

Hokejisté Jihlavy slaví po 12 letech návrat do nejvyšší soutěže. Dvanáctinásobný mistr sice v 11. kole baráže o extraligu prohrál doma s Karlovými Vary 2:3 po prodloužení, ale získaný bod mu stačí k postupu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavská euforie. Hokejisté Dukly se po dvanácti letech vracejí do extraligy. Týmu stačil bod z barážové bitvy s Karlovými Vary.

Článek
Fotogalerie

Dukla v utkání dvakrát prohrávala, ale dočkala se kýženého bodu. Na trefu Matěje Zadražila z konce první třetiny odpověděl po 43 vteřinách druhého dějství kapitán Tomáš Čachotský. Západočechům vrátil v 27. minutě vedení Dávid Gríger a v čase 38:32 vyrovnal v přesilové hře obránce Jiří Říha. Zápas rozuzlil po 43 vteřinách prodloužení Gríger.

Utkání na Horáckém zimním stadionu začalo opatrně. První střelu na branku vyslali až ve třetí minutě Karlovarští díky Duškovi. O tři minuty později už měli hosté větší šanci. Bekhendový pokus Vojtěcha Tomečka Svoboda vyrazil před sebe, ale obránci odklidili puk do bezpečí.

Ve 14. minutě mohli otevřít skóre domácí po Kajínkově střele, kterou Honzík vyrazil k Semanovi, ale jihlavskému útočníkovi se puk zamotal mezi nohy, takže gólman západočeského týmu byl bez práce. Za čtyři minuty se radovali hosté. Harant vyslal do sóla přihrávkou mezi beky Zadražila, který kličkou do bekhendu překonal Svobodu.

Fanoušky Dukly ve vyprodaném hledišti rozjásal po necelé minutě druhého dějství Čachotský, jehož zpoza branky uvolnil bekhendem naslepo Zeman a jihlavský kapitán zblízka nasměroval puk za Honzíka. Další možnost domácích měl Jiránek, na druhé straně zahrozil Harant.

Griger dal Varům naději

V 27. minutě udeřila Energie, když se před Svobodou prosadil z dorážky bekhendem Gríger. Jihlava se pak ubránila při Kajínkově trestu a v 39. minutě při vyloučení karlovarského kapitána Skuhravého znovu vyrovnala. Říha se ránou od modré čáry trefil přesně k pravé tyči mimo Honzíkův dosah.

Karlovy Vary se s hrozbou sestupu v případě nulového bodového zisku tlačily ve třetí třetině do útoku, ale Jihlava odolávala. Ve velké šanci nepřekonal Svobodu bekhendem Rachůnek. V 55. minutě měl první jihlavskou šanci třetího dějství Seman, který ale zblízka proti Honzíkovi rovněž neuspěl. Svoboda zase zlikvidoval Beránkův únik.

V dramatickém závěru při nebezpečných pokusech na obou stranách mohl v 59. minutě rozhodnout ve prospěch Dukly Anděl, ale před odkrytou brankou se mu nepodařilo zakončit. Hosté sáhli 53 vteřin před koncem k power play, aby zvýšili naději na záchranu.

Porážka v prodloužení radost nepokazila

Gól nepadl a Jihlava po vypršení 60 minut rozjela první spontánní oslavy na ledě. V nastavení rychle rozhodl zápas Gríger, Dukla však i po porážce pokračovala v postupových radovánkách.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Čachotský, 39. J. Říha (F. Seman) - 18. M. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (T. Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb - Jiránek, J. Skořepa, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Důras, R. Hubáček, Diviš - D. Čermák, Březina, Jícha. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák - V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, O. Beránek - Kohout, M. Zadražil, Dušek. Trenér: Tlačil, Antonik a Kverka.
Aktuální tabulka baráže
1.Jihlava11351230:2520
2.Pardubice11413332:2917
3.Karlovy Vary11323329:2916
4.České Budějovice11312520:2813

Reklama

Související témata: