Hlavní obsah

Angola Portugalsko nezaskočila, ale posílila si sebevědomí

KOLÍN NAD RÝNEM

Fotbalisté Angoly sice proti favorizovanému Portugalsku nebodovali, ale výrazně si prý posílili sebevědomí. Po těsné porážce 0:1 s úřadujícími vicemistry Evropy nováček na světových šampionátech poznal, že může překvapit. Portugalci se proti Angole prosadili pouze jednou, na Pauletův gól už ze čtvrté minuty nikdo nenavázal.

Článek

"Byl to první zápas na turnaji, který je vždycky těžký. Nejpodstatnější je, že máme tři body. Angola hrála opravdu dobře," prohlásil kanonýr Paris St. Germain. "Je ale jasné, že se musíme zlepšit. Chceme dojít hodně daleko," dodal Pauleta, který je se 47 brankami z 83 zápasů nejlepším střelcem v historii portugalské reprezentace.

Střelec jediné branky těžil z přihrávky nejlepšího hráče utkání Figa. "Mohli jsme hrát trochu lépe, ale s výsledkem jsme spokojeni," prohlásil nejzkušenější hráč týmu po svém 121. reprezentačním startu.

"Nebyl to lehký zápas. My jsme v prvním poločase kontrolovali hru. V druhém jsme měli fáze, kdy jsme hráli dobře a kdy hůř. Ale celkově jsme měli více šancí. Mohli jsme dát více gólů, ale je důležité, že jsme si šance vytvořili," navázal třiatřicetiletý záložník Interu Milán, který byl při absenci Deca, odpočívajícího po zranění kotníku, režisérem hry Portugalců.

Slavit postup do osmifinále mohou vicemistři Evropy už v sobotu v příštím utkání s Íránem. "Na mistrovství světa ale není žádný zápas lehký," varuje Figo před konfrontací tentokrát s asijský týmem, který podlehl Mexiku 1:3.

Prokázali, že mají na MS být

Africký nováček na světovém šampionátu naopak bude v pátek hrát proti Mexiku o naději. "Budeme hrát znovu s elánem a jsem si jistý, že v dalším utkání ztížíme život i Mexiku," je přesvědčen trenér Angoly Luis de Oliveira Goncalves.

Výkonem proti Portugalsku Angola překvapila a podle útočníka Pedra Mantorrase to mužstvu dodalo sebevědomí. "Po tomto zápase si věříme. Máme více sebedůvěry a jsme optimističtější. Víme, že tato skupina není lehká, ale my zkusíme hrát v příštím zápase stejně dobře jako teď, jestli ne ještě lépe," řekl hráč Benfiky Lisabon.

"Nebyli jsme proti Portugalsku favoritem, ale ukázali jsme, že můžeme na turnaji předvést dobré věci. Prokázali jsme, že si zasloužíme na mistrovství světa být," dodal Mantorras.

Reklama

Související témata: