Hlavní obsah

Jihlava - Brno 3:0Jihlava porazila Brno a opustila poslední místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Zoubele 1 : 0
75. Fulnek 2 : 0
89. Ikaunieks 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy porazili v 26. ligovém kole Brno 3:0. Vysočina rozhodla o výhře třemi góly v druhém poločase, kdy se trefili Lukáš Zoubele, Jakub Fulnek a Davis Ikaunieks. Jihlava dosáhla na nejvyšší vítězství v ligové sezóně a z posledního místa tabulky se posunula na čtrnáctou příčku o dva body před Hradec Králové a Příbrami. Oba soupeři ale mají zápas k dobru. Brno prohrálo potřetí z posledních čtyř kol a před Vysočinou má už jen tříbodový náskok.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost jihlavských hráčů z druhého gólu.

Článek

Velmi důležitý souboj o záchranu nabídl v úvodní čtvrthodině opatrnou podívanou. Za vytrvalého deště si první gólovou šanci připsala v 16. minutě Jihlava, když Popovič našel na malém vápně Zoubeleho, který ale nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Z následného Vaculíkova rohu poslal odražený balon kapitán domácího týmu zpět do vápna přesně na hlavu osamoceného Ikauniekse, ale nejlepší střelec Vysočiny selhal a z malého vápna trefil břevno prázdné branky.

Ikaunieks si mohl spravit chuť jedenáct minut před přestávkou, když ze strany postupoval po podklouznutí Kijanskase sám na Melichárka, ale v rozhodující chvíli si míč ukopl a vůbec nezakončil.

Skóre se měnilo až čtyři minuty po pauze. Po rohovém kopu a závaru ve vápně poslal Vysočinu do vedení přesnou hlavičkou k tyči Zoubele. Po hodině hry mohl vyrovnat Řezníček, ale přízemní centr poslal vysoko nad branku.

Na druhé straně minul Vaculíkův centr v jasné pozici Zoubele a druhý gól tak přidala Jihlava až v 75. minutě. Vaculík poslal míč z přímého kopu k Fulnekovi, který překonal Melichárka a mohl slavit premiérovou trefu v lize.

Brno poté vsadilo vše na ofenzivu a Jihlava hrozila z kontrů. Sedm minut před koncem při přečíslení čtyři na dva střílel z velkého vápna Ikaunieks, ale minul. Lotyšský útočník dal svůj sedmý gól v ligové sezóně až v 89. minutě, kdy po Fulnekově přihrávce zakončil do prázdné brány.

Jihlava oslavila nejvyšší ligovou výhru v sezóně, přitom do dnešního zápasu měla s pouhými 18 vstřelenými góly spolu s Bohemians 1905 nejhorší ofenzivu soutěže. Brno prohrálo na Vysočině popáté za sebou.

26. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)
Branky: 49. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hrabovský. ŽK: Polák (Brno). Diváci: 2249.
Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík (84. Batioja), Zoubele - Fulnek, Ikaunieks (90. Rosa), Popovič - Rabušic (72. Dvořák). Trenér: Jinoch.
Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: