Hlavní obsah

Příbram - Sparta 1:2Rada slavil na hřišti, neboť Letenští vydřeli v Příbrami v nastavení přece jen výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šural 0 : 1
45. Rezek 1 : 1
90. Šural 1 : 2
Záznam online reportáže

Závěrečný hvizd slyšel na tribuně, protože radostí vběhl na hřiště a sudí ho vykázal mezi diváky. Sparťanském trenérovi Radovi to ale ani trochu nevadilo, protože v nedávném působišti se nakonec přece jen dočkal vydřené výhry. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 26. ligového kola v Příbrami zvítězili 2:1. Mužem zápasu se stal Rumun Vatajelu, který skvělé nahrál na oba góly Šuralovi. Ti dva tak vyžehlili neuvěřitelnou hrubku Váchy, po níž poslední Příbram sahala po bodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Chaluš z Příbrami si kryje balón před dotírajícím Josefem Šuralem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Jihlava svoji podvečerní partii s Brnem zvládla nadmíru dobře a poslala tak Středočechy zase na dno tabulky. Na Příbrami tedy bylo, aby navázala na vzkříšení z minulých týdnů a zabodovala i se Spartou.

Letenští na deštěm promočený trávník u Litavky vyběhli ve sněhobílých dresech a trvalo jim jen tři a půl minuty, než udeřili. Vatajelu si na křídle pohrál s Kvídou, přesně odcentroval a Šural stejně jako v minulém kole s Plzní otevřel hlavou skóre.

Domácí obrana vůbec nestála na pevných nohou. Sparta útočila po křídlech a po dalším skvělém centru rumunského Bóži měl tutovku Konaté, jenže sám u zadní tyče ji jen z boku olízl.

Favoritovi naopak zatrnulo v polovině prvního poločasu. Stoper Holek vyrobil obligátní hrubku, ale Rezek ji nepotrestal. Středočeši se pak domáhali penalty za Kadlecovu ruku, sudí Proske ovšem posoudil situaci jako ruku nastřelenou.

Nakonec ale před naplněním první půle uštědřil Spartě dvě rány domácí kapitán Rezek. Nejprve strčil Marečka na Bičíka, takže gólman musel po delším ošetřování pokračovat s tampóny v nose, ještě horší pro hosty ovšem bylo, že Vácha těsně před přestávkou vyslal malou domů do země nikoho, takže Rezek k míči přiběhl a pohodlně ho poslal do sítě. Stejně neuvěřitelná minela, jaká stála Spartu porážku v Jihlavě...

Po změně stran se ukázalo, že Letenští nejsou na jaře v takové formě, aby je tak neuvěřitelná hrubka nepoznamenala. Druhou půli nezačali zdaleka tak dobře, jako poločas první.

K náporu se nadechli až čtvrt hodiny před koncem, Příbram ovšem zlatý bod bez větších problémů hlídala. Tím spíše, že Lafata nadějnou šanci nevyužil.

První jarní výhru venku nakonec zařídil Spartě znovu až Rumun Vatajelu. Skvělým průnikem v nastaveném čase nabídl vítězný gól Šuralovi a ten druhou trefou v zápase rozhodl, že se tři body přece jen stěhovaly na Letnou.

Fotbalová liga - 26. kolo:
1. FK Příbram - Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky: 45.+2 Rezek - 4. a 90.+1 Šural. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Kotík. ŽK: Suchan, Kvída - Karavajev, Vácha, Šural. Diváci: 4285.
Příbram: Hruška - Kvída, Jiránek, Chaluš, Divíšek - Trapp - Bazal (83. Krameš), T. Pilík, Suchan, Rezek - Linhart (89. Kacafírek). Trenér: K. Tobiáš.
Sparta: Bičík - Karavajev, Mareček, Holek, M. Kadlec - Sáček, Vácha - Konaté (74. Juliš), Lafata, Vatajelu - Šural. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: