Hlavní obsah

St. Louis - Nashville 3:2Stav série 1:1Tarasenko režíroval výhru Blues, Anaheim znovu padl

Aktualizováno

Ruský útočník Vladimir Tarasenko byl ústřední postavou v klání mezi domácím St. Louis a Nashvillem. Dvěma góly zajistil vítězství Blues 3:2, přičemž rozhodující branku vstřelil až v závěru třetí třetiny. Hráči Blues s Vladimírem Sobotkou v sestavě tak srovnali krok v semifinále konference na 1:1. Oilers vyzráli na Anaheim i podruhé a po výhře 2:1 se v sérii ujali vedení 2:0.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Vladimír Tarasenko oslavuje svoji druhou branku v zápase proti Predators.

Článek
Fotogalerie

V úvodu byl k vidění zarputilý boj o střední pásmo s minimálním počtem střel na branku. Opatrný začátek přinesl branku v osmé miuntě, kdy Ryan Ellis vystřelil od modré, puk se ve skrumáži před brankářem Allenem otřel o Jamese Neala a zapadl do sítě. Byla to první střela Predátorů na branku.

Domácí vyrovnali v pětiminutové přesilovce. V závěru první třetiny byl do konce utkání vyloučen útočník Fiddler za faul kolenem na obránce Parayka a 20 sekund před sirénou využil početní výhodu po Šťastného přihrávce Tarasenko.

V prostřední části měl velkou příležitost ke skórování Vladimír Sobotka, jenže povedenou střelu zápěstím z mezikruží zneškodnil Rinne.

Český útočník pak zkraje třetí třetiny smolně zařídil druhý gól Predators. Při zakládání útoku namazal Ellisovi, jenž prudkou ranou prostřelil Allena podruhé. Bluesmani však rychle oklepali a zásluhou Lehtera vyrovnali.

O vítěznou branku se 57. minutě postaral Vladimir Tarasenko. Pětadvacetiletý rodák z Jaroslavle překonal svým druhým gólem v utkání Rinneho potřetí a St. Louis poprvé vedlo.

Predátoři v závěru zamkli soupeře v obranném pásmu, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Pro Nashville, který v 1. kole vyřadil Chicago 4:0, to byla první porážka ve vyřazovací fázi.

Edmonton jde do trháku

V dalším nočním utkání zvítězil Edmonton na ledě Anaheimu 2:1 a ujal se vedení v sérii 2:0. Hlavním strůjcem vítězství byl brankář Talbot, který si připsal 39 úspěšných zákroků. Ducks ztratili oba domácí zápasy a v Kanadě musí nutně zabrat, aby odvrátili konec sezóny.

Na branku fanoušci nečekali dlouho. Již po jedné odehrané minutě hosté udeřili, když z hranice kruhu pro vhazování přesně vypálil obránce Sekera. Pro třicetiletého Slováka to byla první branka v play off. Domácí poté byli mnohem aktivnější a přestříleli svého soupeře 12:3, ale všechny pokusy pokryl Talbot.

V prostřední pasáži zvýšil s přispěním štěstěny v přesilové hře na 2:0 Maroon. Eberle si najel do slibné pozice a vyslanou střelou trefil Maroonovu brusli, od níž kotouč přeskočil Gibsonův beton. Anaheim dokázal do druhé pauzy snížit zásluhou Jakoba Silfverberga, jenže po celý zbytek zápasu už Talbot neinkasoval, ačkoliv po mu několikrát pomohla tyč.

Výsledky NHL:
St. Louis - Nashville 3:2 (stav série 1:1).
Anaheim - Edmonton 1:2 (stav série 0:2).

Reklama

Související témata: