Hlavní obsah

Hoffenheim - Frankfurt 1:0Kadeřábek byl u výhry Hoffenheimu nad Frankfurtem

Aktualizováno

Po více než dvou měsících se do sestavy fotbalistů Hoffenheimu vrátil Pavel Kadeřábek a v 31. kole německé ligy byl u výhry 1:0 nad Frankfurtem. Hoffenheim se po sedmé domácí výhře v řadě posunul na třetí místo o bod před Dortmund. Záchranářský souboj mezi Augsburgem a Hamburkem skončil jednoznačným vítězstvím domácích 4:0. Turecký záložník Halil Altintop vstřelil potřetí v kariéře dva góly v zápase za Augsburg, dvakrát se mu to povedlo právě proti Hamburku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek na archivním snímku.

Článek

Kadeřábek po dvou zápasech za rezervu Hoffenheimu, v nichž vstřelil gól, nastoupil proti Frankfurtu i za první tým a byl u největší šance prvního dějství. Po jeho přihrávce se k zakončení dostal Amiri, míč ale skončil na tyči.

V 54. minutě hosté sice rozvlnili síť, střílející Abraham ale stál v ofsajdu a skóre se nezměnilo. Minutu před koncem padl jediný gól zápasu a vstřelili jej domácí. Po Rudyho rohovém kopu se hlavou trefil obránce Hübner a Frankfurt venku prohrál šesté utkání po sobě.

Na dvě Altintopovy trefy z prvního poločasu zápasu Augsburg - Hamburk navázali po změně stran Max a střídající Bobadilla. Povedený zápas tak neprožil gólman Tom Mickel, který je v Hamburku obvyklou brankářskou trojkou. Dnes však při zraněních Adlera i Mathenii nastoupil k teprve druhému bundesligovému duelu. Ten první odchytal loni též v Augsburgu, tehdy však Hamburk zvítězil 3:1.

Augsburg, v jehož nominaci chyběl český záložník Jan Morávek, se s 35 body posunul na 13. pozici. Na barážové šestnácté místo se naopak propadl Hamburk, který má na kontě o dva body méně. Stejně na tom ale jsou Wolfsburg i Mohuč, kteří jsou v tabulce před přístavním celkem jen o skór

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Augsburg - Hamburk 4:0 (28. a 42. Altintop, 76. Max, 85. Bobadilla),
Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:0 (90. Hübner).

Reklama

Související témata: