Hlavní obsah

Dukla - Příbram 3:1Ani masér Starka nepomohl Příbrami na Julisce k bodům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Holenda 1 : 0
36. Suchan 1 : 1
62. Holenda 2 : 1
91. Bílovský 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dokonce i majitel Příbrami Jaroslav Starka vedený v oficiálním zápise o utkání jako masér mužstva se posadil na Julisce na lavičku hostů. To aby byl v prologu k 27. kolu fotbalové ligy svému mužstvu blíž a příbramská záchrana dostala bodovým importem z Prahy jasnější kontury. V šesti předchozích duelech totiž nedokázala Dukla nad jeho týmem zvítězit, a kdyby to nesvedla ani tentokrát, byla by to pro hosty doslova mana nebeská. Jenže ani Starkova přítomnost tentokrát nepomohla a jeho tým po prohře 1:3 zůstává poslední.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Jan Holenda z Dukly se raduje z gólu proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Potíž byla v tom, že Dukla nemínila tradici a zmiňovanou sérii respektovat. Tedy alespoň zpočátku. Už po čtyřech minutách Podaného dělovka doslova knokautovala Trappa, zanedlouho pak Holenda propálil tvrdou ránou Hrušku a domácí vedli. A kdyby se po čtyřech minutách Koreš nevylekal, že stojí před poloprázdnou bránou, mohlo dojít k rozřešení velice záhy.

„Úvod jsme vůbec nechytli, při inkasovaném gólu se vůbec nezajišťovali. Takhle se bránit nedá," zlobil se hostující Martin Jiránek, který u souboje s Holendou asistoval. „Pak jsme ale hráli docela dobře a zaslouženě vyrovnali."

Měl pravdu, zaskočená Příbram se probrala. I díky gólmanovi Radovi, který rozhodně neměl čisté svědomí. Na střelu Suchana z dobrých dvaceti metrů reagoval pozdě a na míč nedosáhl. Po změně stran mohl přidat dokonce druhou branku, ale Rada za vydatné pomoci obránců svou chybu odčinil.

Dukla ovšem měla k vítězné trefě mnohem blíž a po velkých šancích Podaného a Šimůnka zmařených Chalušem zaskakujícím na čáře a poté reflexivním zákrokem Hrušky se jí skutečně dočkala. Opět zásluhou Holendy, který udělal mazáckou kličku i brankáři Hruškovi a hodně průměrný zápas tím rozhodl.

"Nám už scházely síly, abychom se pokusili alespoň o vyrovnání. Bylo to pod nás mdlé," přiznal Jiránek.

Příbram sice zkusila hrát vabank, jenže v nastavení inkasovala potřetí, takže zůstává uvězněna u dna tabulky.

27. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - 1. FK Příbram 3:1 (1:1)
Branky: 11. a 62. Holenda, 90.+1 Bilovský - 36. Suchan. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Urban. ŽK: Juroška, Smejkal - Divíšek. Diváci: 1264.
Dukla: Rada - Miloševič, Štetina, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (58. Bilovský) - Juroška (82. Smejkal), Holenda, Koreš (72. Brandner). Trenér: Hynek.
Příbram: Hruška - Kvída (87. Kacafírek), Jiránek, Chaluš, Divíšek - Trapp (75. Krameš) - Bazal (82. Ayong), T. Pilík, Suchan, Rezek - Linhart. Trenér: K. Tobiáš.

Reklama

Související témata: