Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 2:2Plzeň přišla v Jablonci o dvougólový náskok, mistrovské trumfy zase třímá Slavia!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Ivanschitz 0 : 1
37. Ivanschitz 0 : 2
58. Doležal 1 : 2
63. Doležal 2 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Fotbalisté Plzně v sobotním duelu 27. kola první ligy vedli v poločase nad Jabloncem góly Andrease Ivanschitze 2:0, na hřišti dominovali. Jenže po přestávce nečekaně odpadli a nabuzení Severočeši dvěma brankami střídajícího Martina Doležala vyrovnali na 2:2. Mistrovské trumfy tak drží v rukou opět Slavia, kterou od 19 hodin čeká duel na půdě Bohemians 1905. Pokud sešívaní zbývající čtyři duely vyhrají, získají titul oni.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Plzně po zápase v Jablonci, který skončil 2:2. Plzeň si tak zkomplikovala boj o mistrovský titul.

Článek
Fotogalerie

Jablonec tak v sedmi dnech obral o body oba kandidáty na titul (před týdnem remizoval 1:1 na Slavii). Proti Plzni začal nadějně. V 7. minutě napřáhl domácí Mehanovič z hranice šestnáctky, jeho pokus o obstřel Kozáčik s námahou vyrazil na roh. To však bylo na dlouhý čas od Severočechů všechno, otěže zápasu převzala Plzeň. Brzy se dočkala vedoucího gólu. Stál za to: Ivanschitzův volej z 15 metrů málem protrhl síť - 0:1.

V 23. minutě se prezentoval samostatnou akcí Kopic, kterou zakončil střelou na zadní tyč. Míč, směřující do branky, vyhlavičkoval kousek před čárou jeden z jabloneckých obránců.

Poté pálil nebezpečně Hořava. Viktoria dominovala, do poločasu svůj náskok navýšila. Na pas od Limberského za obrannou linii si sběhl Petržela, jeho přihrávku zužitkoval ve druhý gól opět Ivanschitz.

Vypadalo, že Plzeň už bude zápas kontrolovat. Jenže druhý poločas se odehrál podle jiných not. Jablonecký trenér Klucký poslal do hry Doležala a střídání razantně otočilo dosavadní poměr sil. Agresivní Severočeši si okamžitě vytvořili tlak, Plzeň byla rázem kouzla zbavená. Ještě víc poté, co „žolík" Doležal v 58. minutě zblízka snížil. Domácí však dál Viktorii svírali, v 63. minutě zásluhou Doležalovy střely přes hlavu vyrovnali!

Teprve poté se hosté probudili, začali se tlačit do ofenzívy. Jenže bodovou ztrátu už neodvrátili. Teď musejí zase oni čekat na zaváhání Slavie.

27. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)
Branky: 58. a 63. Doležal - 11. a 37. Ivanschitz. Rozhodčí: Jílek - Moláček, Pochylý. ŽK: Jankovič, Mihálik - Hubník. Diváci: 3660.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista, Pospíšil (46. Masopust) - Diviš (84. Považanec), Mehanovič (46. Doležal), Trávník - Mihálik. Trenér: Klucký.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (70. Kovařík), Ivanschitz (64. Pilař), Kopic - Poznar (75. Krmenčík). Trenér: Bečka.

Reklama

Související témata: