Hlavní obsah

Ekvádor může slavit postup

Nůž na krku mají před dneškem fotbalisté Kostariky. Středoamerická země prohrála úvodní souboj s Německem a jestli chtějí reálně pomýšlet na postup, musí dnes bodovat proti Ekvádoru.

Článek

Tento scénář není pro Kostaričany nečekaný. Hned na úvod je čekal nejtěžší soupeř ve skupině a prohra s ním je psychicky určitě nesrazila na kolena. "Po zápase s Německem jsme se nemuseli stydět," prohlásil Paulo Wanchope, střelec obou gólů svého týmu proti Německu, se kterým prohráli 2-4. On, ani jeho spoluhráči proto před dneškem neztrácejí optimismus. "Pořád máme slušnou naději, že se tým ještě zlepší a udrží se ve hře o postup," řekl trenér Guimaraes, který navzdory porážce od Německa nechce dělat žádné velké změny; jedinou důležitější bude příchod obránce Drummonda, který nahradí zraněného Gilberta Martineze.

Ekvádor vstoupil do šampionátu o poznání příjemněji. Jihoamerická země, která je na 39. místě žebříčku FIFA, porazila v prvním utkání Polsko 2:0 a pokud dnes zvítězí znovu, může se už radovat z postupu. Věšet hlavy nemusejí ani v případě remízy nebo dokonce prohry; hráči trenéra Suareze si ale chtějí postup vybojovat sami, dokud to mají ve svých rukou. Armando Osma, Suarezův asistent, už před soubojem s Polskem slíbil za svůj tým pět vstřelených gólů v základní skupině. "Proti Polsku jsme dali dva, dva proti Kostarice by byly příjemné," prohlásil Osma. "Potom by nám stačil jen jeden proti Německu," dodal. Kouč Ekvádorců po prvním zápase naštěstí nemusí dělat zásahy do sestavy; trojice Ivan Hurtado, Carlos Tenorio a Agustin Delgado se sice potýkala s menšími zraněními, dnes by ale všichni měli nastoupit.

Podle bookmakerů má dnes o něco větší šanci na vítězství Ekvádor. Na to, že už dnes budou Suarezovi svěřenci slavit postup, vypsala společnost Betandwin kurs 1.85; věříte, že se Kostarika udrží ve hře? Potom si vsaďte na neprohru outsidera, kurs je 1.86. A pokud jste se stále nerozhodli, počkejte si do začátku zápasu a potom začněte sázet live.

Reklama