Hlavní obsah

Itálie - Rusko 1:10Rusové deklasovali na hokejovém šampionátu Itálii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Andronov 0 : 1
19. Dadonov 0 : 2
24. Traversa 1 : 2
25. Kučerov 1 : 3
36. Namestnikov 1 : 4
37. Panarin 1 : 5
44. Plotnikov 1 : 6
46. Mozjakin 1 : 7
46. Namestnikov 1 : 8
51. Panarin 1 : 9
59. Andronov 1 : 10
Záznam online reportáže

Hokejisté Ruska deklasovali na mistrovství světa Itálii 10:1 a vyhráli i svůj druhý zápas ve skupině A. Po dvou gólech dali Vladislav Namestnikov, Artěmij Panarin a Sergej Andronov. Čtyři kanadské body vedle Panarina s Namestnikovem zaznamenali také Nikita Kučerov (1+3) a Vadim Šipačov (0+4). Sborná využila všech šest přesilovek v zápase.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Sergej Plotnikov před italskou brankou.

Článek

Rusové nepřipustili na cestě za třemi body sebemenší komplikace. Zahřívací desetiminutovku před takřka 11 tisíci diváky završil povedenou tečí tísněný Andronov. Následovala série velkých šancí, kterou utnul faul Namestnikova. Pak ale poprvé faulovali Italové a Dadonov snadno zblízka zvýšil na 2:0.

Italové alespoň symbolicky zazlobili v úvodu druhého dějství, kdy byl blízko gólu tečující Insam, po něm využil při hře ve čtyřech na obou stranách místa na ledě Traversa a postaral se o čestný zásah poražených. Kučerov ale brzy využil přesilovku, ve 36. minutě zvýšil Namestnikov a 77 vteřin po něm využil další hru v početní výhodě Panarin.

Do třetí třetiny vystřídal Vasilevského v ruském brankovišti Sorokin, zatímco jeho protějšek Cloutier si vypil kalich hořkosti až do dna. Rusové se bavili hokejem a bylo jen otázkou, na jakém výsledku se jejich očekávané vítězství zastaví.

Účet závěrečné dvacetiminutovky otevřel v přesilovce na brankovišti důrazný Plotnikov. Za necelé dvě minuty ho následoval - opět v početní výhodě - Mozjakin. Uběhlo jen 19 vteřin a Namestnikov zvýšil už na 8:1. Panarin pak potvrdil stoprocentní úspěšnost při přesilovkách a na konci 59. minuty dovršil "desítku" Andronov.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A - Kolín nad Rýnem:
Itálie - Rusko 1:10 (0:2, 1:3, 0:5)
Branky a nahrávky: 24. Traversa (Anton Bernard, Helfer) - 10. Andronov (Barabanov, Gavrikov), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 25. Kučerov (Namestnikov, Gusev), 36. Namestnikov (Kučerov), 37. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 44. Plotnikov (Kučerov, Namestnikov), 46. Mozjakin (Šipačov, Panarin), 46. Namestnikov (Kučerov, Gusev), 51. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 59. Andronov (Barabanov, Provorov). Rozhodčí: Kubuš (SR), Öhlund (Švéd.) - Oliver (USA), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:6. Diváci: 10.893.
Itálie: Cloutier - Hofer, Helfer, T. Larkin, Zanatta, Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira - Insam, Anton Bernard, Traversa - Scandella, Morini, Frigo - D. Kostner, Andergassen, S. Kostner - Gander, Goi, Frank. Trenér: Stephan Mair.
Rusko: Vasilevskij (41. Sorokin) - Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Bělov, Provorov, Mironov, Zub - Tělegin, Andronov, Barabanov - Panarin, Šipačov, Dadonov - Kučerov, Namestnikov, Gusev - Mozjakin, Tkačov, Plotnikov. Trenér: Oleg Znarok.

Reklama

Související témata: