Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:0Lafata stíhá Škodu, jedinou trefou rozhodl partii se Slovanem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Lafata 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Když už nic jiného, aspoň třetí příčku si hlídají. Fotbalisté pražské Sparty porazili v utkání 27. ligového kola Liberec 1:0 a mají náskok sedmi bodů na čtvrtou Mladou Boleslav, která má duel s Jihlavou k dobru. Jediný gól zápasu vstřelil kapitán David Lafata, který tak v tabulce střelců ztrácí jen jednu branku na vedoucího slávistu Milana Škodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata se raduje z gólu v utkání s Libercem v 27. kole ligy.

Článek
Fotogalerie

Sezóna se blíží ke konci a sparťanů stále ubývá. Do sestavy se sice po delší době vrátil Hybš, vypadli však zase Mareček a Juliš. A když se přidal vykartovaný Šural, posadil trenér Rada na lavičku jen čtyři náhradníky do pole. Naopak z marodů by už poskládal kompletní jedenáctku...

Než se favorit rozkoukal, už mohl prohrávat. Ekpai přesně odcentroval a Kerbr sám na malém vápně ve stoprocentní šanci selhal. Letenští zpočátku táhli většinu akcí po pravé straně přes Konatého, který z nadějné pozice trefil boční síť. Vácha zdálky branku těsně minul, jinak si Sparta větší šanci ne a ne vytvořit.

Hra byla rozkouskovaná spoustou osobních soubojů, hráči často volili individuální zakončení. Lafata efektními nůžkami neuspěl, Karavajev těsně minul. Až v nastavení první půle přišel její nejzajímavější moment. Vatajelu vysunul Konatého a africký rychlík trefil tyč.

Začátek druhé půle byl přece jen rušnější. Graiciar se protáhl letenskou obranou, ale nedokázal spoluhráčům předložit finální přihrávku. Slovan toho brzy litoval, protože hned o minutu později Vatajelu přistrčil míč Lafatovi a sparťanský kanonýr i s přispěním jemné Karafiátovy teči otevřel skóre.

Víc už zápas nepřinesl, Lafatův gól byl vítězný.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Banka: 54. Lafata. Rozhodčí: Machálek - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Souček, Kerbr, Potočný (všichni Lib.). Diváci: 9664.
Sparta: Bičík - Karavajev, Holek, M. Kadlec, Hybš - Sáček, Vácha - Konaté, Čermák (84. Havelka), Vatajelu (77. Zahustel) - Lafata (90. Matoušek). Trenér: Rada.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai, Ševčík, Breite (81. Baroš), Vůch (71. Potočný) - Graiciar (62. Voltr). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava