Hlavní obsah

Juventus - Monako 2:1Alves nasměroval Juventus do finále Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Mandžukič 1 : 0
44. Alves 2 : 0
69. Mbappé 2 : 1
Záznam online reportáže

Turín
Aktualizováno

Na deváté finále v historii nejprestižnější klubové soutěže Evropy se těší fotbalisté Juventusu. V úterní odvetě semifinále Ligy mistrů italský klub porazil Monako 2:1 a potvrdil tak dvoubrankový triumf z prvního zápasu. Hvězdou vítězů byl Dani Alves, který na první gól nahrál a druhý luxusním volejem zpoza velkého vápna vstřelil.

Sestřih utkání Juventus - MonakoVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Monaka potřebovali k postupu vyhrát o dvě branky, jenže v předešlých osmi duelech na půdě italských soupeřů šestkrát prohráli a dvakrát remizovali. I přesto do zápasu vstoupili velmi aktivně a sebevědomě, z čehož vyplynulo několik slibných výpadů. O gólové pozice však hostující hráče opakovaně připravila ofsajdová postavení, a tak mohl Buffon v brance Juventusu zůstat klidný. A když už míč za jeho záda prošel, neuvěřitelným skluzem jej před Falcaem zastoupil Chiellini.

Domácí opět předváděli pro Monako nechutně precizní defenzivu, a každým výpadem připravovali krušné chvíle pro brankáře Subašiče. Ten odolal při šancích Higuaína, Mandžukiče i Pjaniče. Když ale poslal z pravé strany milimetrový centr do pokutového území Dani Alves, Mandžukič nadvakrát brankáře Monaka prostřelil.

Higuaín a posléze Dybala mohli náskok domácích navýšit, nakonec ale tribuny rozjásal až pár vteřin před pauzou Dani Alves, jenž parádně napálil zpoza vápna míč vyboxovaný Subašičem po rohu Pjaniče.

Monako potřebovalo k historicky druhé finálové účasti vstřelit čtyři branky, jenže spíše muselo myslet na defenzivu. Juventus však při luxusním náskoku ztratil přesnost, a tak se i přes několik solidních střeleckých situací skóre neměnilo.

Pak se připomenul i útočník Monaka Mbappé, jehož si francouzský klub cení na tři miliardy korun. První tutovku osmnáctiletého mladíka ještě Buffon skvostně zmařil, v druhé šanci už byl úspěšnější hostující borec, a tak po 519 minutách vyřazovacích bojů defenziva Juventusu poprvé kapitulovala.

Byť o postupujícím bylo jasno, závěr byl hodně nervózní. I proto, že sudí přešel bez povšimnutí, když se hostující Glik prošel po stehně ležícího Higuaína. I přes planoucí vášně borci italského týmu udrželi emoce na uzdě, v pohárovém duelu na domácím stadiónu nenašli přemožitele už třiadvacet zápasů a po skalpech Porta, Barcelony a Monaka se těší na finále v Cardiffu.

Liga mistrů, odveta semifinále
Juventus - Monako 2:1
Branky: 33. Mandžukič, 45. Alves - 69. Mbappé

Reklama

Související témata: