Hlavní obsah

Atlético - Real Madrid 2:1Real se nejdřív povozil na kolotoči, pak Isco stvrdil postup do finále!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Saúl 1 : 0
16. Griezmann (penalta) 2 : 0
42. Isco 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Stadión Vicenteho Calderóna při rozlučce s evropskými poháry vzývaný zázrak nezažil, do finále fotbalové Ligy mistrů postoupil Real Madrid. O vítěznou trofej si to rozdá s Juventusem 3. června v Cardiffu. Ve včerejší semifinálové odvetě sice prohrál na půdě městského rivala Atlética 1:2, to mu však po výhře 3:0 ze San Bernabeu bohatě stačilo.

Sestřih odvetného semifinále LM mezi Atlétikem a Realem MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih odvetného semifinále LM mezi Atlétikem a Realem Madrid

Jestli někdo může předvést zázrak, jsme to my. Předzápasová slova domácího kouče Diega Simeoneho nebyla tlacháním do větru. Jeho svěřenci předvedli fantastický úvod. Real posadili na „kolotoč", v 16. minutě jim k vymazání náskoku chyběl jediný gól! Nejprve se po rohu hlavou trefil Saúl, poté se Griezmann prosadil z pokutového kopu, nařízeného za faul Varaneho na Torrese.

Stadión Vicente Calderóna propukl v euforii, hráči Atlética byli v transu. Někteří z nich ještě gesty hecovali rozdováděné fanoušky. Naopak hosté byli kouzla zbaveni, nevěděli, kam dřív skočit. Domácí je doráželi, nedopřáli jim centimetr prostoru.

Bílý balet však vysvobodila nádherná akce Benzemy na konci prvního poločasu. Francouzský útočník přešel přes tři protihráče, po následné ráně Kroose dorazil míč zblízka do sítě zblízka Isco.

V tu chvíli by muselo Atlético vstřelit tři góly, což už bylo nad jeho síly. Byť v 67. minutě mohlo náskok navýšit, střídající Gameiro ovšem v obrovské šanci trefil hlavou brankáře Navase. Stadión, na kterém od jeho otevření v roce 1966 odehrálo Atlético spousty vítězných pohárových bitev, tak po závěrečném hvizdu sledoval postupové křepčení Ronalda a spol. Pokud Bílý balet v červnovém finále porazí Starou dámu, stane se prvním klubem v novodobé historii soutěže, který obhájí titul.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Atlético Madrid - Real Madrid 2:1 (2:1)
Branky: 12. Saúl, 16. Griezmann z pen. - 42. Isco. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Savič, Godín, Gabi, Correa - Danilo, Ramos. Diváci: 50 000. První zápas: 0:3, postoupil Real.
Atlético: Oblak - Giménez (57. Thomas), Savič, Godín, Filipe Luis - Koke (76. Correa), Gabi, Saúl, Carrasco - Torres (56. Gameiro), Griezmann. Trenér: Simeone.
Real: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro (77. Lucas Vázquez), Kroos - Isco (88. Morata) - Benzema (77. Asensio), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Reklama