Hlavní obsah

Kanada - Francie 3:2Francie sahala po senzaci i proti Kanadě. Nakonec těsně prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. O'Reilly 1 : 0
9. Dame-Malka 1 : 1
22. Fleury 1 : 2
40. Giroux 2 : 2
43. Vlasic 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Francouzští hokejisté sahali na domácím MS po další senzaci. Pořádně potrápili obhájce titulu z Kanady, která po obratu nakonec vydřela v utkání pařížské skupiny B těsnou výhru 3:2. Tabulce tak vévodí s plným počtem 12 bodů. Francie zůstává s pěti body šestá.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kanadští hráči (zleva) Mark Scheifele, Nate Mackinnon, Mitch Marner a Ryan O’Reilly z Kanady se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Favorit vstoupil do utkání lépe. Hardy sice nejdříve kryl Skinnerovu šanci, ale v šesté minutě při vyloučení Teddyho Da Costy dostal prostor O'Reilly, který si vybruslil před branku a bekhendem otevřel skóre. Hardy si pak poradil s Pointovým pokusem.

Přesně po devíti minutách hry se radovali z vyrovnání Francouzi, když Rech přihrál za levý kruh Dame Malkaovi, který trefil přesně pravý horní roh Johnsonovy branky. Domácí mohli otočit skóre při šanci Bellemareho a nebezpečně vypálil i Roussel.

Ve 22. minutě se to už Francouzům povedlo. Při vyloučení Leeho Stéphane Da Costa ideálně uvolnil Fleuryho, který zamířil do odkryté branky. Vyrovnat mohl Couturier, ale ztroskotal na Hardym. Domácí se ubránili i při Rousselově trestu.

Francouzi hráli s Kanadou vyrovnanou partii nejen výsledkově, ale i herně. Při de Haanově trestu ale neprosadili. Kanaďané v závěru druhého dějství naopak početní výhodu využili, když se z levého kruhu trefil přesně do protějšího horního rohu Giroux.

Stav otočil favorit na začátku třetí třetiny, kdy se Vlasicovo nahození odrazilo od zadního mantinelu do brankoviště a Janil si puk srazil do vlastní branky.

Ve 44. minutě Skinner píchnul holí Hardyho a šel pykat na pět minut a do konce utkání. Dame Malka francouzského gólmana mstil a Francie tak hrála v početní výhodě jen tři minuty. Při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Auvitu a nebezpečně tečoval před Johnsonem také Sacha Treille. Kanadě se nepodařilo pojistit náskok po úniku Schenna se Simmondsem, ale těsný náskok udržela při vyloučení Scheifeleho i po šanci Bellemareho.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Francie - Kanada 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Dame Malka (Rech, Ritz), 22. Fleury (S. Da Costa, Auvitu) - 6. R. O'Reilly (MacKinnon, Scheifele), 40. Giroux (Ch. Lee), 43. Vlasic. Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Kubuš (SR) - Dědulja (Běl.), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 5:4, navíc Skinner (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 14.510.
Francie: Hardy - Auvitu, Hecquefeuille, Manavian, Besch, Janil, Dame Malka, Chakiachvili - A. Roussel, Bellemare, S. Da Costa - Fleury, S. Da Costa, T. Treille - Bouvet, Douay, Perret - Claireaux, Ritz, Rech - Meunier. Trenér: Dave Henderson.
Kanada: Ch. Johnson - Demers, Vlasic, De Haan, Ch. Lee, Matheson, Morrissey - Duchene, Scheifele, R. O'Reilly - Skinner, Giroux, MacKinnon - Couturier, Simmonds, Killorn - Marner, Point, Konecny - B. Schenn. Trenér: Jon Cooper.

Reklama

Související témata: