Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 1:1Liberec sahal po výhře nad Jabloncem, v nastavení mu vzal radost gólem Mehanovič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Mehanovič 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Jablonce ve 28. ligovém kole díky gólu Mirzada Mehanoviče ze čtvrté minuty nastavení zachránili remízu 1:1 v Liberci. Ten v podještědském derby vedl od 47. minuty po brance Radima Breiteho.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Souček z Liberce (vlevo) šel do souboje s jabloneckým Michalem Trávníkem hodně ostře.

Článek
Fotogalerie

Jablonec, který v posledních dvou kolech remizoval se Slavií i Plzní, byl v úvodu mnohem aktivnější. Už v sedmé minutě mohl otevřít skóre Doležal, ale zblízka trefil břevno. Gól Beneše nebyl uznán kvůli ofsajdu a poté opět aktivní Doležal ve skluzu o kousek přestřelil.

Domácí až okolo 30. minuty vyrovnali hru a vypracovali si první šance. Tvrdou ránu Breiteho však vyrazil gólman Hrubý a Souček z voleje těsně minul branku.

Liberci skvěle vyšel vstup do druhého poločasu. Ve 47. minutě Vůch našel v pokutovém území Breiteho, jenž se zbavil bránícího Beneše a ranou k tyči překonal Hrubého.

Diváci v dalších minutách neviděli žádný pohledný ofenzivní fotbal. Hrálo se spíš ve středu hřiště a oběma týmům chyběla přesnost. V jedné z mála šancí selhal domácí bek Mikula, který se dostal sám před jabloneckou branku, ale špatnou přihrávkou nenašel žádného spoluhráče.

Jablonec si nevytvořil žádný drtivý tlak, ale z poslední akce přece jen dokázal vyrovnat. Souček nešťastně odvrátil míč k Mehanovičovi, který ho pohotově dostal do branky. Liberečtí domácí ligovou neporazitelnost natáhli na jedenáct zápasů, Jablonec venku nezvítězil poosmé za sebou.

28. kolo první fotbalové ligy
Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 47. Breite - 90.+4 Mehanovič. Rozhodčí: Orel - Myška, Melichar. ŽK: Souček, Dúbravka - Masopust, V. Kubista, Zelený, Trávník, Mehanovič. Diváci: 5400.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Souček - Ekpai, Breite, Bosančič (90.+1 Obročník), Vůch (85. Voltr) - Baroš (89. Coufal). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista - Diviš (84. Kysela), Trávník, Masopust (62. Mehanovič) - Doležal, Mihálik (73. Považanec). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: