Hlavní obsah

Zlín - Jihlava 0:3Jihlava zvýšila šance na záchranu výhrou 3:0 ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hubáček (vlastní) 0 : 1
63. Ikaunieks 0 : 2
80. Ikaunieks 0 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Vysočiny Jihlava vyhráli 3:0 ve Zlíně a dvě kola před koncem je od pásma sestupu dělí dva body. Svěřenci trenéra Josefa Jinocha dosáhli na první výhru na hřišti soupeře, na kterou čekali dlouhých 17 zápasů. Úvodní branku si dal obránce David Hubáček do vlastní sítě, další dva góly ve druhém poločase přidal Davis Ikaunieks. Zlín prodloužil sérii nevýrazných výsledků, když z posledních 14 kol porazil jen Bohemians a prohrál šest z posledních sedmi zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Jihlavy se radují z gólu. Ve Zlíně dali hned tři a Vysočina získala důležité tři body.

Článek
Fotogalerie

Trenér Zlína Páník vyřešil absenci zraněných ofenzivních hráčů zařazením Kopečného na hrot útoku společně s Holíkem. V sestavě Jihlavy musel Jinoch sáhnout ke dvěma změnám - zraněné Rosu a Zoubeleho nahradili Urdinov s Hronkem.

"Ševci" vstoupili do posledního domácího zápasu aktivněji a hned v úvodu zachraňoval brankář Rakovan, který tvrdou dělovku Hubáčka stačil v poslední chvíli vyrazit. Zachraňující se Jihlava ale rychle srovnala se svým soupeřem krok, středová řada postupnými útoky hrozila často po levé straně, kde se prosazovali Popovič s Ikaunieksem, který také zahrozil v desáté minutě, kdy se protáhl okolo obránce Pazdery a jeho střelu z úhlu stačil brankář Švenger vyrazit.

S výjimkou průniku Vukadinoviče se Zlín dostal na půlhodinu do útlumu. Vázla souhra, přechod do útočných akcí byl hodně zdlouhavý a nepřesný. Také Jihlava z optické mírné převahy nic nevytěžila. Zlín se probral až před přestávkou. Dvakrát se protáhl obranou soupeře Holík, jenž ale nedokázal přesně zakončit. Další šanci měl Kopečný, jehož hlavičku Rakovan vyrazil. Těsně před přestávkou unikl po pravé straně Fulnek, jehož centr se odrazil od obránce Hubáčka do vlastní sítě.

I když si Zlín počínal po změně stran aktivněji, do zakončení se přes pozorně bránícího protivníka nedostal. Jihlava spoléhala na brejky. V 61. minutě se po chybě domácí obrany dostal do šance Fulnek, který překonal i brankáře Švengera, ale míč stačil před cestou do branky vyhlavičkovat stoper Jugas.

Další hrubku domácích obránců potrestal v 63. minutě Ikaunieks, jenž tvrdou přízemní střelou přidal druhou branku. Snaha Zlína o případný zvrat jen končila v náznacích útočných akcí. Trápení Ševců vyvrcholilo v 80. minutě, kdy přidal Ikaunieks třetí gól. Jihlava si už pozornou hrou cennou výhru s přehledem ubránila.

28. kolo první fotbalové ligy
Fastav Zlín - Vysočina Jihlava 0:3 (0:1)
Branky: 63. a 80. Ikaunieks, 45. vlastní Hubáček. Rozhodčí: Zelinka - Urban, Vlček. ŽK: Pazdera, Holík, Hubáček (všichni Zlín). Diváci: 3373.
Zlín: Švenger - Pazdera (65. Mlýnek), Jugas, Bačo, Hubáček - Hnaníček - Vukadinovič, Holík, Bartolomeu (81. Janíček)- Fantiš (57. Beauguel), Kopečný. Trenér: Páník.
Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík - Fulnek (90. Záviška), Hronek (65. Dvořák) , Ikaunieks, Popovič - Rabušic (79. Duba). Trenér: Jinoch.

Reklama

Související témata: