Hlavní obsah

Je třeba to vidět reálně, Rusové jsou jinde, přiznal kouč Slovenska

Kolín nad Rýnem

Výprask 0:6 místo oživení postupových teorií si odnesli hokejisté Slovenska z utkání s favorizovaným Ruskem. Svěřenci kouče Zdena Cígera tak navíc stále nemají klid spojený s jistotou setrvání mezi elitou. A to je v dalších duelech čekají USA a Švédsko. Zisk jediného bodu by pro ně znamenal záchranu, zajistit ji ale mohou i výsledky ostatních utkání.

Foto: Monika Skolimowska, ČTK/AP

Slovenský brankář Julius Hudáček se jen otáčí za pukem. Kapituloval.

Článek

Rusové dnes nedali slovenským hokejistům nejmenší šanci. "Je třeba to vidět reálně. Zaostávali jsme ve všech situacích, a když už jsme se dostali do šancí, nedokázali jsme je využít. Soupeř byl kvalitní a měl navrch v individuálních činnostech i technice. Rusové jsou jinde než my. Přesto jsme chtěli uspět, ale nenašli jsme cestu, jak se prosadit," uvedl Cíger pro server hokej.sk.

Před utkáním dobře věděl, jak silný protivník se proti jeho svěřencům postaví. A nabádal je, aby zbytečně velké obavy zapomněli v šatně. Realita byla ale jiná. "Nachystali jsme se tak, abychom věřili v úspěch a byli pozitivní. Věděli jsme, že i Rusové budou dělat chyby. Ale v zakončení jsme byli nervózní. Mohli jsme se ukázat v dobrém světle, ale toho respektu tam bylo až příliš," podotkl Cíger.

Rusové mají neskutečné mužstvo

Možná i proto vzal velmi rychle za své základní úkol udržet co nejdéle čisté konto. "V šatně jsme si říkali, že chceme hrát co nejdéle bez inkasovaného gólu. Stal se ale pravý opak," připomněl útočník Andrej Šťastný zásah Jevgenije Dadonova v čase 1:12. "Rusové mají neskutečné mužstvo. Je to světová špička. Potom už to byla jasná záležitost," doplnil Šťastný.

"Škoda, že nám nevyšla hned první třetina. Hrálo by se nám jinak, kdybychom drželi otevřený výsledek. Vstřelili nám však gól hned v druhé minutě a potom byli na koni," řekl obránce Adam Jánošík. "Bylo to těžké, ale když jsme byli pohromadě, dalo se s nimi hrát. Vypracovali jsme si poměrně dost šancí, ale fakt nevím, proč nedokážeme dát gól," dodal Jánošík.

Hráči se musí dobře vyspat a odpočinout si

Hned v neděli mají Slováci šanci k nápravě. Vyzvou výběr USA, který však hraje o postup do play off. "Hráči se musí dobře vyspat a odpočinout si. Musíme z toho něco vytěžit, myslím si, že se nám proti Američanům bude hrát o něco snadněji. Viděl jsem je s Lotyši, je to hratelný soupeř. Na Rusy musíme hned zapomenout," velel Cíger.

"Bude to zase těžké. Každý zápas však začíná za stavu 0:0 a musíme zabojovat. Nic jiného nám nezbývá," dodal Šťastný.

Reklama

Související témata: