Hlavní obsah

Bylo to srandovní, smál se Voráček videu s vášnivě gestikulující mámou zachycenou na kostce

Jan Škvor (Paříž)Sport.cz

Právě za brankou obral o puk rozehrávajícího francouzského gólmana Hardyho a předložil ho před odkrytou klec Vladimíru Sobotkovi, jenž ale minul. Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček tak musel pokračovat ve hře, a když pak při přerušení hry oddechoval na střídačce, na kostce nad ledem pařížské AccorHotels Areny se objevily záběry jeho maminky, která rukama vášnivě gestikulovala, že měl Voráček radši objet branku a zakončit sám.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kapitán reprezentace Jakub Voráček.

Článek

„Mamina může podle mého dělat trenéra," prohlásil po pondělním tréninku Voráček s úsměvem na tváři.

„Neviděl jsem, jestli můžu zakončovat sám. Když jsem zvedl hlavu, všiml jsem si, jak se tam řítí jeden z Francouzů. Uviděl jsem Soba a věděl, že budu přihrávat. Pak už zakončení nepřicházelo v úvahu," vracel se Voráček k situaci ze 48. minuty, kdy Češi vedli 3:1.

Během zápasu si Voráček opakovaného záběru, a tedy ani své maminky, nevšiml, video viděl až večer na hotelovém pokoji. „Bylo to docela srandovní," přiznává útočník Philadelphie.

„Maminka je fanynka odmala. Od pěti let, kdy jsme začali hrát zápasy, nechyběla ani na jednom. Podpora rodiny je důležitá a jsem za ni rád," řekl Voráček, jemuž přímo v Paříži fandí přítelkyně Nicole a půlroční syn Jake.

Voráček si pak dnes video celého momentu umístil na svůj facebookový profil a doprovodil ho komentářem: „Maminka má vždycky pravdu".

Reklama