Hlavní obsah

Brno - Plzeň 0:1Plzeň zůstala ve hře, na poslední chvíli se trefil Krmenčík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Krmenčík 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Viktorie Plzeň zůstali ve hře o titul zásluhou výhry 1:0 v Brně. Zisk tří bodů zachránil obhájcům titulu až gól Michaela Krmenčíka v druhé minutě nastavení. Plzeň tak udržela dvoubodovou ztrátu na vedoucí Slavii. Utkání bylo současně domácí rozlučkou kapitána Pavla Zavadila, který po sezoně míří do Opavy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Borys Tašči z Brna a Tomáš Hořava z Plzně.

Článek

Brňané se snažili v úvodu o aktivní hru, záměr jim ale dlouho nevydržel. Jedinou vážnější šanci měl Řezníček, s jeho střelou si ale brankář Bolek snadno poradil.

Plzeň postupně získala územní převahu, která ale nevedla do šancí. Za celý první poločas Viktoria se před důraznou obranou soupeře neprosadila a brněnskou branku neohrozila. Zůstalo jen u náznaku šanci. Ve 12. minutě po Hubníkově centru Krmenčík hlavou vysoko přestřelil, o čtyři minuty později Petrželův centr přistál v Melichárkově náruči.

Plzeňský trenér Bečka musel už ve 36. minutě sáhnout k první změně v sestavě. Po souboji s Řezníčkem ve středu hřiště se zranil stoper Hejda, kterého nahradil Matějů. Těsně před přestávkou zahrozil Bakoš, jehož střela z trestného kopu ale minula branku.

Po změně stran Plzeň zrychlila hru a také zpřesnila kombinační souhru. Získala ještě výraznější územní převahu, s hrou do plné obrany si ale příliš nevěděla rady. Ve 49. minutě po Pilařově centru z levé strany hlavičkoval z úhlu Matějů, který ale Melichárka nepřekonal. O pět minut později Krmenčík hlavičkou netrefil branku.

Zbrojovka spoléhala jen na brejky. V 58. minutě zachránil situaci za cenu žluté karty brankář Bolek, jenž po vyběhnutí před trestné území fauloval Přichystala. Jelikož ale nešlo o vyloženou šanci, sudí vytáhl jen žlutou kartu.

Trenér Bečka se pokusil oživit neproduktivní hru svých svěřenců zařazením Kopice a Poznara. V závěru plzeňský tlak ještě zesílil. V 83. minutě po rohovém kopu Hájek těsně minul branku. Nervózně hrající hosté se prosadili až v 92. minutě, když únik Kopice po pravé straně proměnil Krmenčík a udržel naděje Plzně na obhajobu titulu.

29. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Krmenčík. Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Zavadil, Šural - Hořava, Pilař, Bakoš, Bolek. Diváci: 6158.
Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Přichystal (85. Litsingi), Tašči, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.
Plzeň: Bolek - Hubník, Hejda (39. Matějů), Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (71. Poznar), Bakoš (55. Kopic), Pilař - Krmenčík. Trenér: Bečka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava