Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 2:0Sen Plzně o třetí korunovaci v řadě zůstal nenaplněn

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Štěpánek (vlastní) 1 : 0
88. Štěpánek (vlastní) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalová Plzeň si připsala povinné vítězství nad Jihlavou, na titul však nedosáhla, protože Slavia v souběžně hraném duelu porazila Brno. Sen Západočechů o třetí mistrovské korunovaci zůstal nenaplněn. Viktoria, kterou naposledy vedl jako trenér Zdeněk Bečka před letním návratem Pavla Vrby, se musí spokojit s druhým místem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští Marek Bakoš (vlevo) a David Limberský se radují z prvního gólu proti Jihlavě.

Článek

Duel měl jednoznačný průběh. Domácí od první minuty Jihlavu přimáčkli k její brance a připravovali si šanci za šancí. Bakošovu trefu ještě sudí kvůli předchozímu ofsajdu neuznali, ale o pár okamžiku později už stadión v Plzni jásal, když Bakošovu dělovku zpoza vápna tečoval do protipohybu brankáře Hanuše Štěpánek a míč zapadl do sítě - 1:0.

Tribuny bouřily, protože v daném okamžiku Slavia hrála na Strahově s Brnem nerozhodně, a tak byli Západočeši pár okamžiku virtuálním šampiónem. A náskok mohli navýšit, jenže Pilař pálil z úhlu těsně vedle a po Kopicově přímém kopu hlavičkoval Hejda do tyčky.

Hosté byli v ofenzivě naprosto neškodní. Když už se rýsovala solidní střelecká pozice pro Urdinova, plácl s sebou jihlavský útočník v pokutovém území, ale vykoledoval si jen žlutou kartu.

Po obrátce s ohledem na výsledek Slavie, která při dvoubrankovém vedení suverénně mířila za titulem, tempo hry upadlo. Nicméně i tak divákům zejména plzeňští borci nabídli několik pohledných kombinací.

Ovšem Krmenčíkovu hlavičku reflexivně vyrazil Hanuš, následný parádní průnik zakončil Krmenčík střelou těsně vedle a ani hlavičkující Bakoš nedokázal míč nasměrovat mezi tyče. Nicméně těsně před koncem přeci jen plzeňské tribuny jásaly ještě jednou, když Poznarovu hlavičku srazil zase Štěpánek do vlastní branky.

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branka: 14. Štěpánek vlastní, 87. Štěpánek vlastní. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Pelikán. ŽK: Urdinov. Diváci: 10493.
Plzeň: Bolek (63. Sváček) - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Bakoš, Pilař (67. Petržela) - Krmenčík (73. Poznar). Trenér: Bečka.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov - Vaculík - Batioja (88. Hron), Ikaunieks, Popovič (85. Duba), Novotný (70. Záviška) - Dvořák. Trenér: Jinoch.

Reklama

Související témata: