Hlavní obsah

Materazzi označil svůj gól za "boží spravedlnost"

Střelec první italské branky do sítě českého týmu Marco Materazzi považuje svou trefu za "boží spravedlnost". V klíčovém zápase o postup do osmifinále fotbalového MS vstřelil 32letý obránce první reprezentační gól a odpověděl svým kritikům, kteří mu ostře vyčítají příliš tvrdou hru. Na trávník se Materazzi dostal v sedmnácté minutě díky zranění Alessandra Nesty.

Článek

"Přišel jsem místo nejlepšího obránce na světě a je prostě fenomenální, jak se věci pak seběhly. Jak jsem řekl, boží spravedlnost," řekl novinářům. Obránce Interu Milán italský tisk kvůli jeho hernímu projevu otevřeně nazýval zvířetem nebo delikventem.

Oficiální televizní stanice konkurenčního AC dokonce sestříhala jeho nejhorší zákroky na hráče italského vicemistra do videoklipu podmalovaného rockovou hudbou. "Z lidské stránky jsem zažil spoustu křivd, spoustu nespravedlivých komentářů, ale teď jsou ty poznámky pryč," prohlásil Materazzi.

První start na šampionátu v Německu oslavil stylově Filippo Inzaghi. Útočník AC Milán potvrdil v závěru pověst obávaného střelce a brankou pečetící italské vítězství ozdobil svůj padesátý start v národním týmu. Po vystřídání Alberta Gilardina mu ke skórování stačilo 26 minut.

V 87. minutě si naběhl na dlouhý pas Perrotty a vyběhnuvšího gólmana Petra Čecha snadno překonal. "Nejdřív jsem myslel, že budu nahrávat, protože když je před vámi Čech, je to složité. Ale dal jsem si načas a vyšlo mi to," prohlásil Inzaghi.

"Mám radost, že jsem takhle oslavil jubilejní zápas za Itálii. Byl to skvělý týmový výkon, všichni v týmu prokázali silnou víru a to je cennější než jeden gól," prohlásil dvaatřicetiletý útočník, který se dostal do nominace na šampionát, přestože v kvalifikaci kvůli zraněním nehrál.

V Německu dostal šanci až dnes také proto, že nejlepší střelec italské ligy Luca Toni se na turnaji nedokázal prosadit. "Využil jsem svou šanci teď máme velkou příležitost jít dál, tenhle tým ví, že je silný," uvedl Inzaghi.

Buffon tentokrát Nedvěda vychytal

Podle komentátorů italské televize byl nejlepším hráčem zápasu brankář vítězů Gianluigi Buffon, který zneškodnil především několik střel svého spoluhráče z Juventusu Pavla Nedvěda. "Do teď jsem neměl šanci ukázat, co umím. Nedvěd mi na tréninku vždycky dává góly, ale jak víte, zápasy jsou o něčem jiném," komentoval svůj výkon Buffon.

Poprvé od úborové zlomeniny nohy odehrál celý zápas útočník Francesco Totti. Kapitán AS Řím zjevně stále není v optimální formě, selhaly i jeho pokusy o přelobování gólmana Čecha. "Jsem šťastný, že jsem hrál devadesát minut. A budu dál zkoušet věci, které jsem dělal před zraněním. Dostaví se, jenom když se o ně budu pokoušet," řekl Totti.

Reklama

Související témata: