Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 1:1Sparta se rozloučila se sezonou remízou na Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Juliš 0 : 1
72. Šumulikoski 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty remizovali v závěrečném ligovém kole v Uherském Hradišti se Slováckem 1:1. Obě branky padly až po změně stran. Vedoucí gól Pražanů vstřelil v 68. minutě střídající Lukáš Juliš, o čtyři minuty později vyrovnal Veliče Šumulikoski. Slovácko se čtrnáctým nerozhodným výsledkem vyrovnalo "remízovému králi" Brnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Petr Rada.

Článek

Ještě před utkáním se vedení Slovácka oficiálně rozloučilo s Lubošem Kaloudou, který ve třiceti letech kvůli zdravotním problémům skončil s aktivní činností.

Slovácko vstoupilo do utkání aktivněji, mělo po většinu úvodního poločasu mírnou územní převahu. Sparta se snažila o kombinační hru ve středu pole, přes pozorné domácí zadáky se ale do střeleckých šancí nedostávala. Pouze po deseti minutách zahrozil Lafata, jehož střela z hranice trestného území o metr minula branku.

Domácí fotbalisté se dostávali častěji do náznaků šancí. Nebezpečí hrozilo zejména z protiútoků po levé straně, které vedl devatenáctiletý Rezek. Ve 22. minutě našel po přesném centru zcela volného Zajíce, jehož hlavička ale postrádala razanci. Ve 38. minutě po Navrátilově centru Zajícova střela minula branku.

V závěru poločasu zahrozila ještě jednou Sparta, po Hybšově centru z levé strany však Lafata postrádal opět přesnost. Těsně před koncem prvního dějství měl nejblíže ke skórování domácí Rezek, jeho střelu ale stačil brankář Bičík vyrazit.

Trenér Sparty Rada, kterého by měl po sezoně nahradit bývalý kouč Panathinaikosu nebo Interu Milán Andrea Stramaccioni, sáhl před začátkem druhého poločasu ke dvěma změnám. Do hry zařadil Frýdka s Julišem místo Vatajelua a Václava Kadlece. A vyplatilo se. V 68. minutě se po Šuralově střele dostal míč k Julišovi, který jej na druhý pokus dotlačil do sítě.

Z vedení se Sparta radovala pouze čtyři minuty. Po Havlíkově centru nechali zadáci letenského celku volný prostor Šumulikoskému, který vyrovnal. Navzdory závěrečné snaze se už Spartě strhnout vítězství na svou stranu nepodařilo.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 72. Šumulikoski - 68. Juliš. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Caletka. ŽK: Reinberk - Vácha. M. Kadlec. Diváci: 6082.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Navrátil, Machalík, Havlík, Rezek (58. Ťok)- Zajíc (89. Ju Kang-hjon). Trenér: Levý.
Sparta: Bičík - Zahustel, Karavajev, M. Kadlec, Hybš - Vácha, Sáček (85. Čermák) - V. Kadlec (46. Frýdek), Lafata, Vatajelu (46. Juliš) - Šural. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: