Hlavní obsah

Karviná - Jablonec 0:2Doležal dvěma góly vystřelil Jablonci výhru v Karviné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Doležal 0 : 1
55. Doležal 0 : 2
Záznam online reportáže

Rozlučka s premiérovou ligovou sezonou v klubové historii nevyšla Karviné podle představ, když doma prohrála 0:2 s Jabloncem. Severočeši tak bodovali popáté za sebou. O oba góly se postaral Martin Doležal. Jablonec tak obsadil konečné osmé místo, Karviná desáté.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec dvou gólu Jablonce Martin Doležal.

Článek

Poprvé se prosadil už v 6. minutě, když dostal přihrávku mezi domácí beky a s přehledem zakončil. Na opačné straně mohl okamžitě srovnat Kalabiška, ale jeho střela z úhlu se mezi tyče nestočila.

Karvinská obrana nepůsobila v prvních minutách zrovna jistě a Doležal měl další šanci, ale netrefil.

Postupně ale získávali převahu domácí a ve 23. minutě z toho vyústila penalta po faulu na Kalabišku. Jenže Wágner, který je v Karviné na hostování právě z Jablonce, se do sítě svého mateřského klubu netrefil a přestřelil bránu.

O dvě minuty později se pokusil svou chybu napravit, krásně vyslal do úniku Panáka, ale ten si předkopl míč a z tutovky sešlo. Ve 33. minutě se zjevil v jasné gólovce opět Wágner, ale sám na šesti metrech vysoko přestřelil.

Druhá půle začala šancí Kalabišky, který mířil vedle a tentýž hráč se hned ve 49. minutě objevil po zasekávačce Kyselovi v další možnosti. Jeho ránu k tyči ale Hrubý skvěle vyrazil na roh.

V 51. minutě se po přímém kopu Budínského dostal k míči nový muž na hřišti Košťál, ale zblízka mířil mimo. Následoval Budínského dalekonosný pokus, který vyškrábl Hrubý na další rohový kop.

Zatímco na karvinské straně přibývaly střely na bránu, na jablonecké zase přibývaly góly. Zeleného nahrávku do vápna zužitkoval opět Doležal a bylo to 0:2.

Aktivně hrající Karviná se snížení nedočkala ani po hodině hry, kdy to znovu zkoušel Budínský. Smolař zápasu Wágner nevyzrál na Hrubého ani ze dvou metrů, jablonecký gólman jeho hlavičku reflexivně odvrátil na roh.

V závěru ještě pálil po spolupráci s Budínským vedle Eismann, a tak Karviná po herní převaze a spoustě šancí na závěr své nováčkovské sezony prohrála.

MFK Karviná - FK Jablonec 0:2 (0:1)
Branky: 6. a 55. Doležal. Rozhodčí: Nenadál - Peřina, Horák. ŽK: Kysela (Jablonec). Diváci: 3228.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Hošek (46. Košťál), Jovanovič, Eismann - Smrž (66. Vondra), T. Weber (80. Lingr) - Budínský, Panák, Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.
Jablonec: Hrubý - Kysela, Pernica, Hübschman, Hanousek - Diviš (46. Masopust), Považanec, Pospíšil (83. Breda), Zelený - Doležal, Mihálik (66. Mehanovič). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: