Hlavní obsah

Kaká: Fotbal mám raději než karneval

V sílu obhájce titulu věří záložník Brazílie Kaká. Kanárky čeká v úterý osmifinále proti Ghaně a diváci se mají na co těšit. Hvězda AC Milán se na hřišti baví, jak připustila v tréninkovém kempu Brazílie. "Moje srdce bije pro Brazílii a náš cíl," řekl Kaká.

Článek

Je současné brazilské mužstvo nejsilnější v celé historii?

To se dá těžko říct. Brazílie získala pětkrát titul mistrů světa a fotbal se mění... Toto mužstvo je ale určitě jedním z těch vítězných. Věřím tomu, že dokážeme dojít až do finále a vyhrát šampionát.

Co pro vás osobně znamená hrát fotbal?

Mám ho raději než brazilský karneval. Je to samba s míčem, úžasná hra.

Nepřipadáte si ve stínu Ronaldinha?

Žádný hráč v našem týmu není ve stínu druhého. Každý má svoje úkoly. Síla tohoto mužstva není jen v individualitách, ale v kolektivu. Hrajeme pro tým, ne na sebe.

A bavíte se fotbalem...

Samozřejmě! To je naše mentalita. Bavíme sebe i diváky.

Brazílie je největším favoritem mistrovství. Koho považujete za nejsilnějšího protivníka?

Pořád slyšíme, že jsme favorité... Řeči nás pod tlak nedostanou. Brazílie si nemůže klást menší cíle než zisk titulu. V cestě za ním budou podle mne nejsilnějším soupeřem Němci. Jsou tu samozřejmě i další velice silné týmy.

Nepodceňujete osmifinálového soupeře, jímž je Ghana?

Vůbec ne! Postoupila z těžké skupiny. Hraje velmi dobrý fotbal, rychlý, má kvalitní hráče. Víme, že nás čeká velmi nepříjemný soupeř, ale my si věříme na každého.

Velký zájem o vás měl Real Madrid, ale vy jste prodloužil smlouvu v AC Milán až do roku 2011. Nemáte obavu, že klub může být vzhledem ke korupčnímu skandálu v Itálii přeřazen do nižší soutěže?

Tímto problémem se nezabývám. Prodloužil jsem kontrakt, protože v AC Milán jsem spokojený. Ale nic z toho není nyní podstatné. Teď moje srdce bije pro Brazílii a náš cíl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články