Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Německo vs. Argentina

Očekávaný duel domácího Německa s Argentinou, který bude reprízou finále světových šampionátů z let 1986 a 1990, otevře čtvrtfinálové souboje fotbalového mistrovství světa. Z utkání na Olympijském stadiónu v Berlíně v pátek v podvečer vzejde první letošní semifinalista. V Německu vrcholí fotbalová mánie, před vypjatým zápasem si ani jedna strana nepřipouští možnost klopýtnutí.

Článek

"Pořád jsme hladoví, ani čtvrtfinále pro nás není dost. Chceme pro naši zemi vybojovat další velké vítězství," prohlásil německý obránce Christoph Metzelder. "Na šampionátu jsme už poznali, že se můžeme měřit absolutně s každým. Takže Německo není žádnou výjimkou," řekl útočník Argentiny Lionel Messi.

Zápas obou rivalů, který při minulých dvou setkáních skončil v loňském roce pokaždé remízou 2:2, nabídne souboj elitních útoků, ale také bitvu propracovaných obran. Oba týmy během čtyř utkání nasázely do branek soupeřů shodně po deseti brankách, což na šampionátu dokázala už jen Brazílie.

Německou ofenzivu táhnou se čtyřmi brankami nejlepší střelec mistrovství Klose, který se v případě další trefy stane dvanáctým hráčem v historii MS s deseti brankami na kontě, a mladík Podolski. Ten díky dvěma osmifinálovým zásahům proti Švédsku dosáhl už na třígólovou kótu. Stejnou bilanci mají v táboře soupeře kanonýr Crespo se záložníkem Rodriguezem, objevem šampionátu.

Němci a Argentinci spoléhají i na kvalitní obranu. Domácí inkasovali dvě branky jen v zahajovacím utkání s Kostarikou, od té doby je nepřekonali Poláci, Ekvádorci ani Švédové. Argentina také ve čtyřech duelech obdržela jen dvě branky.

Utkání začíná v pátek v 17:00. Zápas řídí jako hlavní rozhodčí Slovák Ľuboš Michel´, asistenty jsou jeho krajané Roman Slyško a Martin Balko.

Předpokládané sestavy:
Německo: Lehmann - Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm - Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Podolski, Klose.
Argentina: Abbondanzieri - Scaloni, Ayala, Heinze, Sorín - González, Mascherano, Riquelme, Rodriguez - Crespo, Saviola.

Reklama

Související témata: