Hlavní obsah

Slavia - Celtic 0:0Slavia poprvé představila Altintopa! V přípravě Celtiku gól nedala, ale ani ho nedostala

Praha
Aktualizováno

Přesně po padesáti letech se skotský Celtic Glasgow vrátil do Prahy. A stejně jako před půlstoletím uhrál bezgólovou remízu. Tehdy v semifinále Poháru mistrů evropských zemí s Duklou, tentokrát v přípravě se Slavií, na kterou může mimochodem narazit i v blížící se kvalifikaci o Ligu mistrů. „Alespoň plus minus víme, co je Celtic zač a jak se na něj připravit,“ glosoval druhou ostrou přípravu sešívaných Josef Hušbauer.

Slavia se v přípravě utkala se slavným Celtikem GlasgowVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia se v přípravě utkala se slavným Celtikem Glasgow

Pražané by se na skotského mistra museli připravit mnohem důkladněji, pokud by chtěli uspět a zamířit v Lize mistrů dál. Celtic je v přípravě přehrával a k vítězství měl mnohem blíž.

Celtic měl šance a mohl vyhrát

„Jenže pro Skoty to byla generálka, protože už za týden do kvalifikačního předkola o Ligu mistrů vstupují, zatímco my jsme ještě uprostřed přípravy," připomínal Hušbauer, že na Slavii čeká ještě soustředění v Rakousku a další testy s ruským Krasnodarem, anglickým West Bromwichem a francouzským Nice.

„Ale i tak Slavia ukázala, že má velmi dobrý tým a teď už vím, proč vyhrála českou ligu," složil i tak Pražanům kompliment kouč Celticu Brendan Rodgers.

"Pravdou je, že na nás čeká třetí předkolo Ligy mistrů už za týden a že musím být s přípravou a stavem mužstva spokojený. Měli jsme proti Slavii dost šancí, a kdybychom je proměnili, mohli jsme vyhrát."

„Nebyli jsme skutečně tak jistí na balónu, i ztracených míčů bylo dost, protože právě na něm jsou Skotové hodně silní, Chtěli jsme hrát v bloku a nepouštět je mezi sebe, což se celkem dařilo. Až na dvě tři šance jsme jim toho víc nedovolili," přiznával Hušbauer, že Celtic je dál.

Šilhavý si počká na los

„A to by si spousta fanoušků řekla, že jde o velké a slavné, ale hratelné jméno," reagoval slávistický kouč Jaroslav Šilhavý na možnost, že by se v 3. předkole Ligy mistrů mohl se skotským mistrem zase potkat.

„Nebudu říkat, zda bych si ho přál či nikoli. Nechám to na losu. Ale ve třetím předkole už bude slabých soupeřů málo," přiznával.

I proto si přípravu pochvaloval. „Skvělá atmosféra, výborný a hlavně nachystaný soupeř s mužstvem poskládaným z rychlých hráčů výborných na míči. Nepamatuji, že bychom v této fázi přípravy s takovýmto protivníkem hráli. Ale jedině v takovýchto konfrontacích se adaptujeme na evropský fotbal, který je rychlejší a dynamičtější," pochvaloval si trenér Šilhavý bezgólový test se Celtikem.

„Důležité je, že do kvalifikace nepůjdeme z nuly," připomínal i další duely, jež na jeho svěřence čekají.

Teď vzhůru do Rakouska...

Nejdřív v Rakousku, kam se svými svěřenci odjíždí už ve středu, poté v domácí generálce s Nice.

„Proti Celtiku si zahrál poločas Altintop, i když jsme původně uvažovali jen o dvaceti třiceti minutách. Teď se připojí i Portugalec Danny, stejně jako Zmrhal, který zatím trénuje individuálně s kondičním koučem, zatímco zranění Sýkora a Hromada zůstanou doma a budou se chystat v Praze," potvrdil Šilhavý, že kádr, k němuž se v neděli v Rakousku připojí i Ngadeu, zužovat zatím nemíní.

„Naopak se s vedením stále bavíme o angažování vysokého útočníka, jenž by byla alternací ke Škodovi," prozradil, že posilování Slavie ještě neskončilo.

Slavia Praha - Celtic Glasgow 0:0
Sestava Slavie: Laštůvka - Frydrych (46. Bořil), Jugas, Deli (46. Bílek), Flo (73. Švento) - Ščuk - Tecl (46. Van Buren), Hušbauer (46. Altintop), Rotaň (73. Alvir), Mingazov (63. Trubač) - Škoda (46. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: