Hlavní obsah

Udrží si Contreras neporazitelnost?

Eurotip.cz

Bez jediné porážky zatím prochází letošním ročníkem MLB nadhazovač Chicagských White Sox Jose Contreras. Po slibném začátku sezony ale zažil velmi slabý červen a jen díky jeho spoluhráčům na pálce se zatím nenašel tým, který by ho dokázal porazit. Udrží si Contreras lichotivou bilanci i po dnešním zápase s Baltimorem?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Na Kubánce možná dolehla dlouhá šňůra vítězných zápasů v řadě, kvůli kterým je pod stále větším tlakem. V základní části prohrál naposledy 15. srpna minulého roku a od té doby pokaždé buď vyhrál, nebo se za jeho pobytu na hřišti nerozhodlo. V prvních dvou měsících sezony si bývalý Castrův oblíbenec každé vítězství zasloužil, v červnu se ale jeho statistiky výrazně zhoršily. Hráč, který vedl Americkou ligu v počtu povolených oběhů, pustil v minulém měsíci na metu v průměru pět pálkařů za tři směny a soupeřům dovolil přes šest bodů za devět směn. Může děkovat jen svým spoluhráčům, kteří ho z potíží pokaždé dostali. Nejvíc práce měli v posledním utkání v Pittsburghu; Contreras šel ze hřiště po necelých šesti směnách, během nich pustil na mety čtrnáct hráčů, kteří si doběhli pro šest bodů. "Dobrá věc je, že se cítím zdravý," prohlásil hráč, který už se letos ocitl na listině zraněných.

Dnes ho čeká tým, který už včera v Chicagu dokázal, že se momentálně druhého nejlepšího týmu soutěže nebojí. Po prohrané sérii v Atlantě si Baltimore vyšlápl na domácí White Sox, kterým hostující nadhazovač Eric Bedard prakticky nic nedovolil. Pro Chicago to byla druhá porážka v řadě, kterou dnes určitě bude chtít napravit. Zabránit v tom se domácím pokusí Rodrigo Lopez, který znovu neprožívá zrovna šťastnou sezonu; s bilancí 5-9 může jen vzpomínat na tři z předešlých čtyř ročníků, ve kterých vyhrál alespoň čtrnáct zápasů. Rodilý Mexičan proti White Sox letos zatím nenastoupil, v historii se mu ale proti dnešnímu soupeři nikdy příliš nedařilo. Například loni proti Chicagu odházel dva zápasy, ve kterých vydržel na kopci pouhých sedm směn a během nich nechal doběhnout na domácí metu jedenáct běžců.

Favoritem dnešního zápasu je podle bookmakerů domácí tým, na který vypsala společnost Betandwin kurs 1.50 a 2.05 v handicapu. Myslíte si, že Baltimore dokáže v Chicagu zvítězit podruhé za sebou? Potom si vsaďte na Orioles, kurs je 2.65.

Reklama