Hlavní obsah

Scolari: Šance jsme nevyužili, soupeř ano

Smutný byl po semifinále s Francií brazilský trenér Portugalska Luis Félipe Scolari. Jeho svěřenci podlehli soupeři o jediný gól, který z penalty vstřelil Zidane. Portugalci tak opět zůstali před branami finále.

Článek

Byla Francie opravdu o ten gól lepší?

Spíš šťastnější, ale zasloužila si vyhrát, protože ten jeden gól dala. My jsme udělali vše, co bylo v našich silách, zkoušeli jsme všechno možné, ale nedali jsme ho. Obě mužstva byla jinak vyrovnaná. Potvrdil se předpoklad, že v tomto utkání bude minimum šancí. My jsme žádnou nevyužili, oni tu jednu ano.

Vy jste se hodně zlobil na rozhodčího, proč?

Především kvůli neodpískané penaltě za faul na Cristiana Ronalda. To byla jasná penalta.

A ta za faul na Henryho, z níž vstřelil Zidane jediný gól zápasu...

Ta byla také jasná, o té nediskutuji. Proto mě rozzlobilo, že sudí má dvojí metr.

Proč myslíte?

Portugalsko je malá země, takže to máme těžké. Konečně to se ukázalo nejen v tomto utkání.

Najde v sobě mužstvo sílu bojovat o bronz s Němci?

Věřím, že ano, ale bude to moc těžké. Když zůstanete krůček pod vrcholem, vždycky se motivace hledá obtížně. Věřím, že to hráči zvládnou. Udělali tu obrovský kus práce. Minimálně vyrovnají nejlepší výsledek portugalské reprezentace z roku 1966. Skláním se před mužstvem po tom všem, co ho tu potkalo.

Vám končí smlouva, co budete dělat dál?

Končí mi posledním červencem, pak se uvidí. Zatím jsem o tom nepřemýšlel.

Nelitujete, že jste odmítl nabídku Anglie?

Nemá cenu zpětně čehokoliv litovat, protože to nevrátíte. Přišla v nevhodnou chvíli a já o takových věcech zásadně při rozdělané práci nejednám. Umíte si představit, co by se dělo, kdybych se s Angličany dohodl a pak jsme s nimi hráli na mistrovství světa a třeba prohráli? To by bylo vůči portugalskému mužstvu ode mne hrozné. Neumím si to představit.

Brazilská reprezentace by vás nelákala?

Nespekuluji. Teď nás čeká utkání o třetí místo. Chceme turnaj důstojně dohrát, i když naše vystoupení hodnotím v tuto chvíli opravdu kladně. Pak zhodnotíme, co se povedlo, co ne, co mohlo být jinak a uvidíme.

Reklama

Související témata: