Hlavní obsah

Rangers chtějí udržet Sýkoru, Rozsívala i Ručinského

NEW YORK

New York Rangers budou i v příští sezóně klubem s největší kolonií českých hokejistů v NHL. Zatím není jistý jejich přesný počet, ale tým z Manhattanu se chce vedle smluvně zavázaných hráčů dohodnout i s Čechy, kterým kontrakt vypršel. Jedná se o útočníky Petra Sýkoru a Martina Ručinského a obránce Michala Rozsívala. V deníku Star-Ledger to uvedl asistent generálního manažera Don Maloney.

Foto: REUTERS

Martin Ručinský

Článek

Smlouvy v Rangers mají z kádru minulého ročníku útočníci Jaromír Jágr, Petr Průcha, nově i Martin Straka a obránce Marek Malík. Klub se také dohodl na příchodu dalších beků z Evropy Karla Rachůnka, Martina Richtra a rád by podepsal kontrakty se zbylým českým triem, jež v minulém ročníku v Madison Square Garden působilo.

"Ještě zbývá pár hráčů, ale také dost peněz. Jsme v docela dobré pozici," uvedl Maloney. Do limitu platového stropu zůstává Rangers zhruba 13 miliónů dolarů na sedm hráčů, jimiž by klub zaplnil třiadvacetičlennou soupisku.

Mezi adepty na nový kontrakt je i české trio Sýkora, Ručinský a Rozsíval. "Bude samozřejmě záležet na té správné ceně. Ale máme o ně zájem? Odpověď zní ano," řekl asistent generálního manažera Glena Sathera.

Sýkora přišel v lednu z Anaheimu a vydělával 3,1 miliónu, jeho starší kolega Ručinský jen o 100 tisíc méně. Olympijský vítěz z Nagana ztratil velkou část sezóny kvůli zraněním a zřejmě se bude muset spokojit s výrazně nižším platem. Naopak Rozsíval by si mohl ze 703 000 dolarů finančně polepšit, neboť patřil s bilancí 35 kladných bodů za účast na ledě při inkasovaných a vstřelených brankách k nejlepším hráčům NHL.

Reklama