Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Skënderbeu 2:1Jánoš nakonec spasitelem, ale odveta v Albánii bude hodně složitá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Chramosta 1 : 0
86. Čmovš (vlastní) 1 : 1
88. Jánoš 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Složitá bude pro mladoboleslavské fotbalisty odveta 3. předkola Evropské ligy na horké albánské půdě. V domácím duelu sice po hektickém závěru nakonec přece jen nad Skënderbeu Korcë vyhráli 2:1, jenže jejich soupeř naznačil i přes prohru svůj potenciál. Svého totiž i za cenu bránění a zdržování dosáhl, neboť prohrál jen o gól, přitom ale přesvědčil, že v odvetě příští čtvrtek to s ním budou mít Středočeši hodně těžké.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Jan Chramosta se raduje z gólu, gratuluje mu spoluhráč Petr Mareš (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Neskutečné, jakou příležitost byl schopen Súdánec s australským občanstvím Mebrahtu zazdít. Chramosta ho perfektní přihrávkou vyzval, aby už po třinácti minutách skóroval, on ale sám před gólmanem v tisíciprocentní šanci selhal, i když měl prostoru i času dost a dost.

Scénář se neopakoval

Boleslavské muselo jeho selhání mrzet, protože scénář podobný předchozímu kvalifikačnímu dějství se Shamrockem se neopakoval. Zvláště, když po dvaceti minutách skončil i dalekonosný pokus Rady jen na břevně.

Rychlá vedoucí branka, která samo sebou zase figurovala v taktických plánech, nepřišla, namísto toho začali mít domácí problémy s pohyblivými a technicky zdatnými Albánci.

Sněžní vlci, jak se jim v jejich domovině přezdívá, mysleli pochopitelně především na bránění, ale když se možnost nabídla, rychlými výpady strašili a hrozili. A na polovině domácích s chutí padali, polehávali a střádali čas, čímž vyváděli domácí úplně z rytmu.

Zaskočená Mladá Boleslav nedokázala na soupeřovu taktiku reagovat, protože její akce byly příliš zdlouhavé, předem signalizované a naplněné spoustou nepřesností. I nápady scházely, o momentu překvapení nemluvě, proto se o fotbalu nedalo vůbec mluvit.

Po závěrečné hektice přece jen výhra

Až snajpr Chramosta svůj tým těsně před přestávkou vysvobodil. Albánci mu k tomu pomohli, neboť zmatený Mici ho vyzval ke skórování podobně, jako on v úvodu střetnutí Mebrahta. Chramosta však na rozdíl od spoluhráče mířil přesně a ve třetím kvalifikačním duelu si připsal na konto třetí pohárovou trefu.

Nemuselo zůstat jen u ní, protože po rozpačitém vstupu do druhé půle zkusili domácí znovu převzít aktivitu. Matějovského volej ovšem brankář lapil, Mebrahtu v další slibné příležitosti hlavičkoval vedle, aby se poté hned dvakrát v jeho zlý sen proměnil gólman Shehi.

Všechno dokonce spělo k tomu, že se ve zlý sen promění pro Uhrinův tým celý zápas. Albánci v závěru hodně zlobili a čtyři minuty před koncem Latifi střílel a za přispění teče nešťastníka Čmovše, kterému byl nakonec připsán vlastní gól, bylo vyrovnáno. Střídající Jánoš ale prakticky vzápětí přetlačil v šestnáctce svého strážce a Mladé Boleslavi hubenou výhru přece jen zajistil.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mladá Boleslav - Skënderbe Korcë 2:1 (1:0)
Branka: 41. Chramosta, 88. Jánoš - 86. Čmovš vlastní. Rozhodčí: Sant - Vella, Portelli (všichni Malta). ŽK: Nimaga, Plaku, Radaš (všichni Korcë). Diváci: 4487.
Ml. Boleslav: Diviš - Fabián, Da Silva, Čmovš, Fleišman - Rada - Přikryl (78. Jánoš), Matějovský, Mareš, Chramosta (67. Magera) - Mebrahtu (87.Komličenko). Trenér: Uhrin ml.
Skënderbeu: Shehi - Vangjeli, Radaš, Jashanica, Mici - Muzaka (79. Shkodra), Nimaga, Osmani (89. Dita) - Taku (67. Gavazaj), Plaku, Latifi. Trenér: Daja.
O zápase Sparty
Výsledky dalších utkání 3. předkola EL

Reklama

Související témata: