Hlavní obsah

Liberec - Zlín 1:0Zlín dohrával v devíti a v Liberci prohrál gólem v závěru, trefil se Pulkrab

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Pulkrab 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce v úvodním kole prvoligové sezony udolali doma oslabený Zlín 1:0. Hosté od 26. minuty a vyloučení Ibrahima Traorého vzdorovali domácí přesilovce, po zranění Petra Jiráčka dokonce museli dohrát poslední čtvrthodinu o devíti a nakonec v závěru inkasovali. V 84. minutě prolomil smůlu Slovanu v zakončení střídající navrátilec do libereckého dresu Matěj Pulkrab.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela

Článek

Ve zlínské sestavě nechyběla jedna z letní posil Ekpai, který ještě na jaře působil v Liberci a proti bývalému klubu měl viditelnou motivaci. V osmé minutě postupoval z úhlu sám na domácí branku a těsně přestřelil.

Jinak byl úvod vyrovnaný a oba týmy na startu sezony chvíli hledaly tempo. Ráz zápasu změnila situace z 26. minuty, kdy Traoré dostal po ostřejším zákroku druhou žlutou kartu a hosté museli do deseti.

Domácí jako by byli nastalou výhodou zaskočeni a v první půli se jim v přesilovce příliš nevedlo. Gólmana Dostála protáhla jen Potočného střela z přímého kopu a ve 38. minutě mu pomohl Matejov, který zastavil Kúdelovu hlavičku směřující do brány. Domácí stoper marně reklamoval ruku.

Naopak těsně před pauzou několikrát zahrozili oslabení hosté. Beauguel nejprve špatně trefil míč, poté Ekpaiovu dělovku z dálky vyškrábl nad břevno Kolář a následně gól stejného hráče neplatil pro ofsajd.

Po přestávce Slovan přidal, ale zahazoval i ty nejvyloženejší šance. Ve 48. minutě Mikulovu hlavičku odvrátil bránící Beauguel, s Kerbrovou ránou si zase poradil brankář Dostál.

Liberec stupňoval tlak, ale Dostál v 63. minutě vychytal ve vyložené příležitosti i střídajícího Pulkraba a dorážející Mikula zbrkle pálil mimo. Pulkrabův gól v polovině druhé půle pak neplatil kvůli ofsajdu. Zlínský gólman se překonával a vytáhl i Karafiátovu tečovanou střelu.

Hosté se čtvrthodinu před koncem zranila jedna z posil Jiráček, a protože už nemohl střídat, musel dohrávat v osmi lidech v poli. Využít toho mohl Havelka, ale Dostál opět čaroval. A když už ho v 81. minutě překonal z voleje Kerbr, pomohla mu tyč.

Heroicky bojující Zlín ve třicetistupňovém dusnu kapituloval až na začátku 84. minuty. Kerbrovu gólovou šanci ještě Dostál vyrazil, ale na Pulkrabovu dorážku už nemohl dosáhnout. Liberec tak doma v lize neprohrál potřinácté za sebou.

1. kolo první fotbalové ligy
Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 84. Pulkrab. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Myška. ŽK: Pulkrab - Traoré, Kopečný, Ekpai. ČK: 26. Traoré. Diváci: 4894.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Kulhánek (46. Pulkrab) - Ševčík, Breite (60. Havelka), Folprecht, Mikula (79. Bosančič) - Potočný. Trenér: Trpišovský.
Zlín: Dostál - Kopečný, Janíček, Gajič, Matejov - Ekpai (64. Fantiš), Jiráček, Traoré, Holzer - Beauguel (58. Hnaníček), Diop (58. Holík). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice