Hlavní obsah

Vyzraje Cleveland na skvělého Liriana?

Právě včas přišla přestávka na zápas All-Star pro baseballisty Minnesoty. Tým, který ještě nedávno porážel jednoho soupeře za druhým, prohrál čtyři z pěti posledních zápasů; zvednou se Twins dnes, kdy za ně háže senzace letošní sezony Francisco Liriano?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Přelom června a července vyšel Minnesotě fantasticky. Běgen dvaceti zápasů je dokázal jedinkrát porazit Houston, z dalších devatenácti soubojů vyšli vítězně Twins. Dařilo se jim i díky teprve dvaadvacetiletému Lirianovi. Vedení Minnesoty se zřejmě poučilo z doby, kdy nevěřilo možná nejlepšímu nadhazovači současnosti Santanovi a nechtělo, aby zahajoval zápasy; Santana si ale přesvědčivými výkony vydobyl místo v rotaci, což se nyní podařilo i Lirianovi. Ačkoli si rodák z Dominikánské republiky kroutí teprve druhou sezonu v MLB - a to v té první odházel jen necelých 24 směn - a tu letošní začal jen jako dohazovač, už v půlce května se na kopec postavil hned v úvodu zápasu a od té doby se na tom nic nezměnilo. Ani v jednom z deseti svých startů nepovolil Liriano soupeři víc než tři oběhy, zato hned pětkrát šel ze hřiště s čistým štítem.

Nedávné úspěchy vynesly Minnesotu na třetí místo v Centrální divizi Americké ligy. Její dnešní soupeř z Clevelandu má ve stejné divizi zatím nelichotivou bilanci 40-47, což je pro tým, který loni mohl reálně pomýšlet na play off, určitě zklamáním. Jedním z hlavních důvodů jsou matné výkony nadhazovačů Indiánů; kromě Sabathii nikdo z nich příliš nevyniká. To se týká i Cliffa Leeho, který může jen vzpomínat na úspěšný loňský ročník. Předešlá sezona byla pro něj zlomová, kromě slušných osobních statistik v ní zaznamenal i bilanci 18 vítězství a pouhých pěti porážek. To měl ovšem například průměr pod jeden odpal na směnu; letos za 110 směn povolil soupeřům 127 odpalů, což se odrazilo na zhoršení statistiky ERA a bilanci 8-6.

Není divu, že Lirianovy předchozí výkony přiměly bookmakery vypsat Minnesotu jako vysokého favorita s kursem 1.40. Věříte, že domácí zvítězí alespoň o dva body? Potom si vsaďte na Twins v handicapu s kursem 2.00. A pokud si myslíte, že do druhé části sezony vstoupí lépe Cleveland, kurs na jeho dnešní vítězství je 3.00.

Reklama