Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:1Viktoria veze díky hlavičce Hájka tři body ze Střelnice. Ale domácí jí zle zatápěli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hájek 0 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Gól plzeňského stopera Tomáše Hájka rozhodl nedělní zápas 2. kola fotbalové ligy v Jablonci. Domácí však Viktorii zle zatápěli, po přestávce se vynutili tlak. Defenziva Viktorie mu nakonec s vypětím všech sil odolala. Čtyři dny po zpackané odvetě 3. předkola Ligy mistrů s FCSB Bukurešť (prohra 1:4) si tak Západočeši připsali v nejvyšší soutěži další tři body. Zápas z tribuny sledoval také Miroslav Pelta, který kvůli obvinění v souvislosti s dotačními programy ministerstva školství před dvěma měsíci rezignoval na funkci šéfa FAČR.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Kolář z Viktorie.

Článek
Fotogalerie

V 7. minutě se střele a hranici šestnáctky dostal Diviš, hostující obrana ji stačila zblokovat.

Skóre se měnilo o 4 minuty později, k radosti Plzně. Střílený centr Kopice z přímého kopu z levé strany lehce tečoval hlavou Hájek, míč se zastavil až v síti - 0:1. Pro posilu ze Zlína to byl premiérový gól v soutěžním utkání v dresu Viktorie.

V 22. minutě mohl srovnat Doležal. Sice se prosadil v souboji s Hejdou, jeho hlavička ale postrádala razanci.

V 36. minutě nechybělo mnoho a viktoriáni šli do dvoubrankového vedení, když Kolářova pumelice zatřásla tyčí. V závěru poločasu zahrozili hosté ještě jednou, Krmenčíkův pohotový volej ale letěl nad. Po zaváhání Plzně v rozehrávce se v solidní pozici objevil Mihálik, jeho slabý pokus Hruška kryl.

Hned po změně stran se blýskl domácí brankář Hrubý, pro kterého to byl 100. start v lize. Krmenčíkovi lapil dorážku z bezprostřední blízkosti. Vzápětí ale mohlo být vyrovnáno. Západočeši zazdili šanci na brejk, naopak do jejich otevřené obrany vlétl Trávník. Z dvanácti metrů ale minul.

To samé se po hrubce Živuliče „podařilo" za moment Divišovi.

Hosté kazili dál i lehké přihrávky, trenér Vrba u postranní čáry lomil rukama. Živější Jablonec se dostal do tlaku, Plzeň vyhlížela, jako by postrádala „šťávu", dlouhé minuty se jen bránila. Před Hrušku létal jeden centr za druhým, vyrovnání viselo ve vzduchu. Mihálik v 70. minutě nenamířil přesně, poté Hruška zneškodnil šanci agilnímu Doležalovi, o pár minut později také Masopustovi.

Výborní Severočeši dál hostům zatápěli, vycházela jim sázka na vysoké míče, které výškově a silově vybavený Doležal sklepával pro ostatní. V poslední minutě mohl naopak definitivně srazit Jablonec do kolen Hrošovský, který hlavou orazítkoval tyč. Mrzet ho to nemuselo, hosté těsné vítězství uhájili. Znovu dokázali, že s Jabloncem se jim daří. Na jeho půdě prohráli naposledy v květnu 2009.

Fotbalová liga - 2. kolo:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 11. Hájek. Rozhodčí: Královec - Paták, Hájek. ŽK: Kubista, Mihálik, Trávník - Živulič, Kolář, Zeman, Hruška. Diváci: 3870.
Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Diviš (82. Mehanovič), Trávník, Kubista, Zelený - Mihálik - Doležal. Trenér: Klucký.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek (60. Petržela), Havel - Živulič, Hrošovský - Kopic, Kolář (76. Hořava), Zeman - Krmenčík (87. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice