Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:0Nováčka zlomil navrátilec Pilař. Plzeň díky jeho parádě vyhrála bitvu o první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Pilař 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň je po třech kolech jediným týmem, který neztratil ani bod, navíc ani neinkasoval. V sobotním domácím prvoligovém duelu s nováčkem z Olomouce, který také úvodní dva zápasy vyhrál, se favorit pořádně zapotil, aby vyhrál těsně 1:0. Viktoriány spasil střídající Pilař, který rozhodl v 69. minutě parádní trefou. Sigma však v Doosan Aréně ukázala, že triumfy nad Mladou Boleslaví a Libercem nebyly náhodné. Převedla sebevědomý výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vepřek (vlevo) z Olomouce a plzeňský záložník Patrik Hrošovský.

Článek
Fotogalerie

Favorit mohl jít do vedení v 8. minutě. Po přihrávce Kopice se na malém vápně prodral k míči Krmenčíkovi, z úhlu však branku netrefil. Vzápětí mohlo udeřit na opačné straně. Proti hlavičce Chorého vytáhl Hruška výtečný zákrok.

Ve 14. minutě zakončoval z voleje plzeňský kapitán Kolář, Buchta byl ale pozorný. V 21. minutě spálil obrovskou šanci Chorý. Falta mu adresoval parádní kolmici mezi stopery, jenže útočník tváří v tvář Hruškovi poslal balon vedle.

Poté se ke slovu dostali domácí, po centru Kopice se pokoušel zakončit z první Krmenčík. Měl to však na dlouhou nohu, pokus postrádal razanci. Plzeňský útočník se mohl prosadit v nastaveném čase první půle, skákající balon na malém vápně ale promáchl.

Po přestávce se zakončoval pohotově po rohovém kopu hostující Houska, ovšem branku netrefil. Poté se blýskl parádní střelou Hrošovský, Buchta míč vyškrábl ze šibenice.

Klíčovým momentem zápasu se stal příchod Pilaře, pro kterého to byla premiéra v nové sezóně. Stačilo mu jen 9 minut, aby rozjásal stadion. Na zadní tyč k němu přiletěl sražený centr Zemana, nádherně se položil do míče a propálil Buchtu.

Kromě tří bodů těší Plzeň návraty marodů. Po třech zápasech se objevil v sestavě Limberský, poprvé si za Viktorii zahrál Čermák (posledních 7 minut), prvně alespoň na lavičce se objevil brankář Kozáčik. A navrátilec Pilař dokonce zápas rozhodl.

3. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 69. Pilař. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Kotalík. ŽK: Čermák - Chorý, Jemelka, Kalvach. Diváci: 10.135.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda (46. Havel), Hájek, Limberský - Hrošovský, Živulič - Kopic (60. Pilař), Kolář, Zeman (83. Čermák) - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Olomouc: Buchta - Sladký (78. Obročník), Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (83. Manzia), Houska, Texl (72. Moulis), Kalvach, Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: