Hlavní obsah

Porazil svůj idol. Omlouvám se, že jsi tady letos nevyhrál, řekl mladíček legendě

Je jedním z největších tenisových talentů posledních let. Teprve dvacetiletý Alexander Zverev letos prožívá famózní sezónu. Během ní už vyhrál pět titulů, z toho dva získal na prestižních turnajích Masters. V Montrealu si navíc připsal cenný skalp, když ve finále porazil legendárního Rogera Federera. „Omlouvám se, že jsi tady letos nevyhrál,“ řekl po zápase německý mladík.

Zverev si poradil i s FedereremVideo: sntv

 
Článek

Letošní rok začínal jako dvacátý čtvrtý hráč světa, nyní mu už patří sedmá příčka. Alexander Zverev patří k největším talentům a svými skvělými výkony to jen potvrzuje. V únoru ovládl turnaj v Montpellier, v květnu zvítězil v Mnichově a poté vyhrál Masters v Římě. Začátkem srpna nenašel přemožitele ve Washingtonu a v neděli získal cenný skalp, když v Montrealu ve finále porazil šestatřicetiletého Rogera Federera ve dvou setech 6:3, 6:4.

Do své sbírky tak přidal druhou trofej z prestižního turnaje Masters. „Omlouvám se, že jsi tady letos nevyhrál,“ řekl Federerovi po utkání Zverev, pro kterého má toto vítězství ještě větší cenu než ta předchozí. „Hrát proti Rogerovi je pro mě něčím zvláštním, protože je to už od mala můj velký idol,“ vysvětloval německý tenista na webu deníku The Washington Post.

„Hrát proti největšímu hráči všech dob ve finále, a to dokonce ve finále Masters, je úžasné,“ rozplýval se dvacetiletý mladík dál. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že bych v srpnu mohl mít na svém kontě už pět titulů. Je to výsledek mé tvrdé práce, která teď přináší ovoce. Cítím se opravdu skvěle. Mám pocit, že nyní hraju nejlepší tenis svého života,“ dodala bývalá juniorská světová jednička.

Svého soupeře pak po zápase pochválil i samotný Roger Federer. „Mně se tady ještě nikdy nepodařilo vyhrát, a podívejte se, Alexovi se to povedlo už ve dvaceti letech. Tak snad mi jednou poví, jaké to je zvítězit na tomto turnaji, protože tenhle pocit ještě neznám,“ vtipkoval legendární tenista.

„Samozřejmě, že jsem zklamán. Myslel jsem si, že budu hrát lépe, že budu více bojovat, ale Zverev hrál velice dobře. Celý týden tady předváděl skvělou hru. Má před sebou opravdu velkou budoucnost,“ uzavřel vítěz devatenácti grandslamů. Ten měl už během finále problémy se zády, kvůli nimž pak odstoupil i z následujícího turnaje v Cincinnati. Zranění švýcarského hráče tak pomůže na místo světové jedničky Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Reklama