Hlavní obsah

Carpentera čeká rozjetá Atlanta

Přepsat historii se v posledních dnech podařilo baseballistům Atlanty. Braves nasázeli soupeřům alespoň 10 bodů v pěti zápasech za sebou, což se naposledy podařilo newyorským Yankees v roce 1930. Ustojí podobnou palebnou sílu jeden z nejlepších nadhazovačů současnosti Chris Carpenter?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

O formě pálkařů Atlanty se mohlo hned po přestávce na zápas All-star přesvědčit San Diego; Padres prohráli všechny tři zápasy, ve kterých si Braves připsali celkem 36 bodů. Formu si poté Atlanta přivezla do St. Louis, kde zvítězila nejprve 14-3 a včera uštědřila domácím další debakl, tentokrát 14-5. Hlavní hvězdou včerejška byl Andruw Jones. Střední polař odpálil pokaždé, když se postavil nadhazovačům Cardinals, a připsal si dva homeruny a šest odpálených bodů. Za současnými úspěchy Atlanty ale nestojí jen on; v úvodu druhé části sezony září i Chipper Jones, který dal v pěti zápasech čtyři homeruny, catcher Brian McCann, který dal homerun v každém ze čtyř utkání, kdy se objevil na hřišti, a Wilson Betemit, jenž si ve čtyřech utkáních připsal 10 odpálených bodů. V dresu Braves se dnes comebacku dočká Jason Shiell; téměř třicetiletého hráče, který se v MLB objevil naposledy před třemi lety, povolal tým z nižší soutěže, kde si letos v dresu Patriotů připsal bilanci 3-2, průměr 2.92 bodů za zápas a 32 strikeoutů za 52 směn.

Zabránit Atlantě v tom, aby svou sérii dnes prodloužila, se dnes pokusí Chris Carpenter. Nejlepší nadhazovač Národní ligy v loňském roce má za sebou nejlepší start sezony; po dvou rozpačitých zápasech odházel proti Dodgers celých devět směn, během kterých povolil pouhé dva odpaly, a ze hřiště odešel s čistým štítem. Vylepšil si tak letošní bilanci na 8-4 a průměr obdržených bodů na zápas stlačil pod tři. Dnes ho ale čeká soupeř, na kterého nemá vůbec dobré vzpomínky. Proti Atlantě nastoupil ve čtyřech zápasech; bilance 1-1 je ještě přijatelná, uvážíme-li, že během necelých 19 směn si proti němu Braves doběhli pro 15 bodů.

Přestože Atlanta válcuje všechno, co jí přijde do cesty, Carpenterova přítomnost přinutila bookmakery vypsat domácí Kardinály jako favorita s nízkým kursem 1.40. Myslíte si, že ani domácí hvězda na kopci Atlantu nezastaví? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.95.

Reklama