Hlavní obsah

Tottenham - Chelsea 1:2Pokažený start je zapomenutý, Chelsea díky dvěma gólům Alonsa porazila Tottenham

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea napravili nevydařený vstup do sezóny a po prohře s Burnley v neděli v souboji nejlepších celků minulého ročníku anglické ligy porazili Tottenham na jeho hřišti 2:1. Oba góly obhájce titulu dal Marcos Alonso.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Marcos Alonso oslavuje gól vstřelený Tottenhamu.

Článek

Chelsea šla do vedení ve 24. minutě, kdy španělský bek Alonso zahrál přímý kop z 22 metrů přesně do horního rohu branky. Hosté pak vedení dlouho úspěšně bránili, jenže osm minut před koncem si při přímém kopu domácích smolně srazil hlavou míč do vlastní branky Michy Batshuayi.

Ke třem bodům Chelsea pomohla chyba domácího gólmana Huga Llorise. Alonso si naběhl do vápna a už byl ve velkém úhlu. Francouzský gólman tak čekal spíše přihrávku a udělal si úkrok, jenže Alonso vypálil a podstřelil překvapeného Llorise.

Zápas byl prvním ligovým utkáním na národním stadionu ve Wembley, kde Tottenham našel dočasně domov kvůli rekonstrukci své arény.

Dál překvapuje nováček Huddersfield, který doma porazil Newcastle 1:0 a v první sezoně v Premier League po 45 letech má po dvou kolech stoprocentní bilanci. Jediným gólem se o výhru zasloužil Aaron Mooy.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo
Huddersfield - Newcastle 1:0 (50. Mooy)
Tottenham - Chelsea 1:2 (82. vlastní Batshuayi - 24. a 88. Alonso)

Reklama