Hlavní obsah

Olomouc - Brno 3:0Olomouc třemi góly za pět minut přehrála Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Texl 1 : 0
11. Houska 2 : 0
14. Texl 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc ve 4. kole první ligy doma přehráli Brno 3:0. O své třetí výhře v sezoně rozhodli třemi góly v rozmezí pěti minut. Dvakrát se prosadil Jiří Texl, pro kterého to byli premiérové ligové góly kariéry, třetí trefu přidal David Houska. Tři góly v úvodních 15 minutách přitom naposledy v lize dala Sparta v roce 1999. Brno z posledních šesti ligových duelů získalo jediný bod.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce oslavují gól proti Brnu.

Článek

Zbrojovka rozhodně neprožívá ideální vstup do sezony, což mohla zlomit už po čtyřech minutách Fortese vychytal domácí gólman. Místo toho přišla smršť na druhé straně a brněnská defenziva měla obrovské problémy. V 9. minutě se olomouckému útočníkovi Chorému nevyšla přihrávka, míč však blokoval hostující kapitán Pavlík a to tak nešťastně, že nabil do tutovky Texlovi, který skóroval poprvé v lize.

Už za dvě minuty nedokázali Brňané zastavit individuální akci Housky, který prostřelil Melichárka podruhé. A hororovou pětiminutovku pro Zbrojovku uzavřela akce, při které si Kalvach stáhl šikovně míč a jeho zakončení dorazil do branky opět Texl. Otřesené Brno přečkalo ještě tři další velké šance a probralo se až po půlhodině hry, kdy zahrozil po rohovém kopu Jovanovič.

Krátce po přestávce se hostující kouč Habanec pokusil oživit tým vystřídáním Škody za mladíka Krejčího, dál však byla nebezpečnější olomoucká Sigma. Brněnskou snahu o zdramatizovaní brzdila řada nepřesností, nadějné příležitosti z protiútoků ale nevycházely také Hanákům. Ti se zatáhli více do defenzivy a jasné vítězství se jim podařilo s čistým kontem uhájit. Z dosavadních čtyř zápasů tak ztratili body jen s vedoucí Plzní.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)
Branky: 9. a 14. Texl, 11. Houska. Rozhodčí: Jílek - Moláček, Mokrusch. ŽK: Jovanovič, Pilík, Šural (všichni Brno). Diváci: 4815.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (68. Moulis), Houska, Texl (74. Plšek), Kalvach, Falta - Chorý (84. Romero). Trenér: Jílek.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Jovanovič, Šural - Polák - Pilík, Škoda (51. Krejčí) - Fortes (64. Přichystal), Koné, Lutonský (76. Ashiru). Trenér: Habane

Reklama

Související témata: