Hlavní obsah

Atalanta - AS Řím 0:1Nová posila Kolarov zařídil AS Řím vítězný vstup do ligy

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím zahájili éru bez legendárního Francesca Tottiho vítězně. V úvodním kole italské ligy vyhrál úřadující vicemistr 1:0 v Bergamu. Nedělní zápas rozhodl v 31. minutě z trestného kopu Aleksandar Kolarov, letní posila z Manchesteru City.

Článek

Bergamo, které v minulé sezóně překvapilo čtvrtým místem, tři minuty před koncem málem vyrovnalo, ale Josip Iličič trefil tyč. Na lavičce AS tak oslavil úspěšný debut trenér Eusebio Di Francisco, který nahradil Luciana Spallettiho. Už jen z tribuny sledoval vítězství Totti, který se po minulé sezoně přesunul z trávníku do vedení římského celku.

O přestupu právě do AS Řím údajně jedná český reprezentant Patrik Schick, který chyběl v nominaci Sampdorie Janov při výhře 2:1 nad nováčkem Beneventem.

Z českých hráčů v 1. kole zasáhl od začátku do bojů jen Jakub Jankto z Udine, ale prohru 1:2 s Chievem neodvrátil. Jeho spoluhráč Antonín Barák zůstal jen na lavičce. Na té začal také Ladislav Krejčí z Boloně, který při remíze 1:1 s Turínem nastoupil na závěrečných osm minut.

Vydařený vstup do sezóny za sebou mají oba milánské celky. Inter doma přehrál 3:0 Fiorentinu, když se dvakrát prosadil útočník Icardi. Stejný výsledek uhrálo i AC v duelu na hřišti Crotone. Gólem a asistencí k tomu přispěl teprve devatenáctiletý Cutrone.

AC Milán, který hrál od páté minuty v početní výhodě po vyloučení Ceccheriniho, měl držení míče 80 procent. To je pro slavný velkoklub nejvíce v italské lize od sezóny 2004/05.

Italská fotbalová liga - 1. kolo
Bergamo - AS Řím 0:1 (31. Kolarov)
Boloňa - FC Turín 1:1 (27. Di Francesco - 34. Ljajič)
Crotone - AC Milán 0:3 (6. Kessié z pen., 19. Cutrone, 24. Suso)
Inter Milán - Fiorentina 3:0 (5. z pen. a 15. Icardi, 79. Perišič)
Lazio Řím - Spal Ferrara 0:0
Sampdoria Janov - Benevento 2:1 (39. a 55. Quagliarella - 15. Ciciretti)
Sassuolo - FC Janov 0:0
Udine - Chievo 1:2 (37. Théréau - 15. Inglese, 54. Birsa)

Reklama

Související témata: