Hlavní obsah

Slavia - APOEL 0:0Sešívaní nejdřív ztratili kapitána, pak i velký sen. Návrat do Ligy mistrů se nekoná

Aktualizováno

Marná snaha, marné naděje. Český fotbal zůstane i letos bez svého zástupce v Lize mistrů. Slavia sice měla pro play off nadějný los, poslední krok ovšem nezvládla. Po porážce 0:2 na Kypru doma velký obrat nepředvedla a bezbranková remíza s APOEL Nikósie ji o pohádkovou prémii 385 miliónů korun za postup do hlavní soutěže připravila. Sešívaní tak mají nepříznivou bilanci - z devíti pokusů o Ligu mistrů jediný postup před deseti lety... Slavia si na podzim zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Slavia musí na základní skupinu LM zapomenout, APOEL uhrál v Praze remízu 0:0Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrů

Komplikace hned na úvod. Sešívaní ještě před zápasem přišli o kapitána! Milan Škoda sice byl v zápise v základní sestavě, během rozcvičky však zjistil, že kvůli střevní viróze utkání nezvládne. Odešel tedy do kabiny a v zahajovací sestavě ho nahradil nizozemský útočník Van Buren.

Navzdory nepříjemnosti sehráli slávisté pekelný úvod. Hned po úvodním hvizdu kopali sérii rohů a Frydrych hlavou vážně ohrozili brankáře Watermana. Kypřané se oklepali, ale ne na dlouho. Následovaly další šance Slavie. Van Burenova hlavička, Stochova střela těsně vedle. Ve 12. minutě si pak Van Buren zaběhl za obranu, šel sám na gólmana, ale Waterman včas vyběhl a míč mu ukopl.

APOEL dokonale těžil z dvoubrankového náskoku, který si vytvořil doma. Ve střádání času je šampiónem, poleháváním po trávníku se krůček po krůčku blížili k vytouženému cíli. Navíc s míčem jsou jeho hráči vynikající, domácí nemohli v defenzivě nic podcenit. V 41. minutě měl tutovku Danny, ale branku přestřelil.

Převaha na střely nebyla nic platná

Sešívaní vyhráli první poločas 15:1 na střely, potřebný gól ovšem nedali. Navíc těsně před přestávkou přišli také o zraněného Stocha, svého nejlepšího hráče první půle...

Druhý poločas už byl ze strany domácích hodně marný. Danny ani svou druhou šanci nezvládl, další měli domácí až v hektickém závěru.

Jen se potvrdilo, že největší slabinou červenobílých je v nové sezóně koncovka. Slavia dala v 8 soutěžních zápasech jen 5 branek a ve 4 z posledních 5 duelů neskórovala.

Proto APOEL Nikósie slaví čtvrtý postup do Ligy mistrů a sešívaní se přesouvají do základní skupiny Evropské ligy.

Odveta 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Slavia Praha - APOEL Nikósie 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Djokič, Grujič (všichni Srb.). ŽK: Hušbauer, Mešanovič, Souček - Ebecilio, De Camargo. Diváci: 18 884. První zápas: 0:2, postupuje APOEL.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Danny (70. Sýkora), Hušbauer, Rotaň (60. Mešanovič), Stoch (46. Zmrhal) - Van Buren. Trenér: Šilhavý.
APOEL: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Morais, Vinícius - Efrem (46. Bertoglio), Ebecilio (82. Merkis), Aloneftis (76. Farias) - De Camargo. Trenér: Donis.

Reklama

Související témata: