Hlavní obsah

Česko - Slovensko 0:2Čeští hokejisté nedali gól, olympijskou sezónu začali porážkou od Slováků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Paulovič 0 : 1
59. Svitana 0 : 2
Záznam online reportáže

Jiří TomaškovičSport.czPrávo
Aktualizováno

Českým hokejistům start do olympijské sezóny nevyšel. V úvodním přípravném zápase v Třinci podlehli Slovensku 0:2. Příjemnou premiéru prožil na slovenské lavičce 66letý kanadský kouč Craig Ramsay, Slováci tak zároveň ukončili čekání na výhru nad tradičním rivalem, které trvalo od dubna 2013.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Slovenští hokejisté se radují z prvního gólu proti České republice.

Článek
Fotogalerie

Čeští hokejisté vyjeli na třinecký led se třinácti nováčky, přesto si v úvodní třetině vytvořili výrazně více šancí, než soupeř. Gól ale olomouckému brankáři Konrádovi dát nedokázal ani osamocený střelec mezi kruhy David Kaše. To soupeř se radoval hned z první protiakce.

Po hrubce Tomáška na červené čáře se puku zmocnil útočník Nitry Paulovič a bezvadně provedenou kličkou překonal Bartošáka, který si do té doby na puk vůbec nesáhl. „První třetina byla z naší strany trochu nervózní, i tak jsme si ale dokázali vytvořit dost šancí. Škoda toho gólu, který jsme dostali. Baréz (Bartošák) si do té doby prakticky nesáhl na puk a už ho měl v brance," litoval David Kaše.

Na Konráda nevyzráli

Střelecké trápení mladého českého týmu pokračovalo i ve druhé části přípravného duelu, kdy před Konrádem selhali znovu Kaše, Indrák i Straka. Neujaly se ani střely obránců Šuláka nebo Skleničky. K vyrovnání nepomohly ani v pořadí třetí a čtvrtá přesilová hra. V závěru měl český tým i štěstí, protože v přesilovce se puk otřel o konstrukci Bartošákovy branky.

Třetí dvacetiminutovku zahájili Slováci pokračující přesilovkou při vyloučení Davida Musila a obrovskou šancí Kudrny, kterou Češi přežili jen díky pohotovému zákroku Bartošáka. S blížícím se závěrem se národní tým stále častěji dostával před Konráda, celé útočné pásmo mohl například přemýšlet co s pukem ujíždějící Martin Hanzl, i on ale ztroskotal na výborně chytajícím Konrádovi. Nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, kterou naopak využil ke vstřelení druhé slovenské branky Svitana.

Češi vyslali na slovenskou branku v utkání téměř čtyřicet střel, už dvě utkání ale čekají na vstřelenou branku. Posledním reprezentačním střelcem zůstává Roman Červenka, který dal jediný gól v utkání základní skupiny mistrovství světa proti Švýcarsku. „Noví kluci nezklamali, ale chybí nám góly," řekl reprezentační kouč Josef Jandač.

Přípravný hokejový zápas:
Česko - Slovensko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Paulovič (Sukeľ), 59. Svitana (L. Hudáček). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4914.
ČR: Bartošák - T. Dvořák, Šulák, D. Sklenička, Klok, Pyrochta, D. Musil, Kalina, Němeček - D. Kaše, P. Musil, Lenc - Indrák, Stach, P. Straka - M. Hanzl, Herman, Uher - V. Tomeček, Tomášek, Šťastný. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Slovensko: Konrád - Černák, J. Mikuš, Čerešňák, Gernát, Holenda, Kotvan, Romančík, Brejčák - A. Kudrna, Hovorka, Nagy - Svitana, L. Hudáček, Tybor - Macík, M. Zagrapan, Buc - Paulovič, Sukeľ, Koyš. Trenéři: Craig Ramsay, Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský.

Reklama

Související témata: