Hlavní obsah

Magnitogorsk - Jekatěrinburg 2:5Brankář Kovář ozdobil návrat do Jekatěrinburgu výhrou nad bratrem

Aktualizováno

Jakub Kovář ozdobil v dnešním utkání KHL návrat do branky Jekatěrinburgu vítězstvím 5:2 na ledě Magnitogorsku. Člen širšího kádru české reprezentace chytil 28 střel hráčů Metallurgu, jeden pokus zlikvidoval i mladšímu bratru Janovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Devětadvacetiletý Kovář se letos vrátil do Jekatěrinburgu po jedné sezoně v Čerepovci. Předtím dvojnásobný bronzový medailista z MS působil v Avtomobilistu v letech 2013-2016.

Jakuba Kováře překonal v první třetině 343. gólem v KHL domácí kapitán Sergej Mozjakin, jenž v přesilovce využil toho, že mu Jan Kovář odtlačil soupeře. V závěru druhé části upravil na 2:1 pro domácí zblízka Matt Ellison, ve třetím dějství však Jekatěrinburg skóre otočil čtyřmi góly.

Neúspěšný vstup do sezony prožil Slovan Bratislava, v jehož brance debutoval Marek Mazanec. Český gólman, který se po čtyřech letech vrátil ze zámoří, nezabránil debaklu týmu trenéra Miloše Říhy 1:7 na ledě mistrovského Petrohradu. Po dvou gólech vstřelili Nikita Gusev a Ilja Kovalčuk.

O první český zápis do statistik v nové sezoně se postaral útočník Roman Horák, jenž asistoval u jednoho gólu Podolsku na ledě Dynama Moskva. Viťaz prohrál 3:4 po samostatných nájezdech.

První hattrick sezony zaznamenal při svém profesionálním debutu osmnáctiletý finský talent Eeli Tolvanen. Držitel zlaté medaile z loňského MS do 18 let se třikrát trefil během devíti minut v třetí třetině a pomohl k vítězství Jokeritu Helsinky 6:1 na ledě Dinama Minsk.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 2:5
Lada Togliatti - Čeljabinsk 0:2
Dinamo Minsk - Jokerit Helsinky 1:6
Dynamo Moskva - Viťaz Podolsk 4:3 po sam. nájezdech (za hosty Horák 0+1)
Jaroslavl - CSKA Moskva 1:2 po sam. nájezdech
Petrohrad - Slovan Bratislava 7:1

Reklama

Související témata: