Hlavní obsah

Slovensko - Česko 1:2Češi dali konečně gól a oplatili Slovákům porážku z Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Zagrapan 1 : 0
31. Musil 1 : 1
37. Tomášek 1 : 2
Záznam online reportáže

Žilina
Aktualizováno

Přestože český národní výběr v odvetě se Slováky v Žilině znovu prohrával, na rozdíl od středečního duelu v Třinci ve druhé třetině dokázal nepříznivé skóre zvrátit a východnímu sousedovi porážku výhrou 2:1 oplatit. Svěřenci Josefa Jandače se zásluhou vyrovnávací branky Pavla Musila dočkali vstřeleného gólu po 175 minutách hry, gól Tomáška pak znamenal, že Česko zaznamenalo v 62. vzájemném utkání 41. vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští hokejisté se radují z gólu proti Slovákům.

Článek
Fotogalerie

Dvě změny v sestavě přichystal pro utkání v Žilině kouč národního týmu Jandač. Do branky poslal plzeňského Svobodu, s týmem pak na Slovensko vůbec necestoval obránce David Musil. „Zůstal v Třinci, který zítra vstupuje utkáním proti Esbjergu do základní skupiny Ligy mistrů," vysvětlil Jandač.

Po středečním střeleckém půstu stál před mladým českým výběrem úkol konečně vstřelit gól. Byli to ale znovu Slováci, kdo se mohl v první třetině radovat. Čeští obránci neuhlídali před brankou Zagrapana, který po ideálním pasu Brejčáka dvě minuty před koncem první třetiny střelou pod horní tyčku přivítal v reprezentační brance gólmana Svobodu. Češi v první části hrozili v oslabení, Rychlý brejk Šťastného s Tomečkem ale zakončil chomutovský útočník střelou do brankáře Tomka. „Jejich obránci se tam zamotal puk, tak jsem mu ho vypíchal a hodil Tomcovi (Tomeček), který se tam dobře hnal. Dobře vystřelil, škoda, že to tam nepadlo," vykládal útočník Zlína David Šťastný.

Vytouženého gólu, na který česká hokejová reprezentace čekala 185 minut přišel v polovině druhé části. Tu začal velkou šancí Slovák Tybor, pak ale začali dominovat čeští hokejisté. Nejprve znovu v oslabení ujel kapitán Lenc a trefil tyčku, vzápětí bojovali marně na brankovišti Tomeček se Strakou. Následné buly už ale českou radost přineslo. Lenc vyhrál vhazování a Pavel Musil dokončil boleslavskou spolupráci přesnou střelou nad lapačku.

Gól hokejisty Česka uklidnil a výsledkem zvýšené aktivity byl vedoucí gól Tomáška po nahrávce Kloka zpoza branky. „Lukáš (Klok) se výborně zbavil obránce a já na něj jen houknul. Pak už mi stačilo to jen dát na branku. Mnohem důležitější byl ale gól Pavla Musila, protože jsme se ve střelbě trápili," řekl Tomášek, kterého kouč Jandač posunul ze čtvrté do třetí formace místo Hermana. „Nějaké změny byly, ale nijak zásadní. Důležité bylo, že jsme hráli chytřeji, než včera a dali o nějaké góly," dodal útočník Pardubic.

Přípravný hokejový zápas v Žilině:
Slovensko - ČR 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. M. Zagrapan (Brejčák) - 31. P. Musil (Lenc), 37. Tomášek (Klok, M. Hanzl). Rozhodčí: Konc, Stano - Výleta, Tvrdoň (všichni SR). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3763.
Sestavy:
Slovensko: Tomek - Černák, Brejčák, Čerešňák, Gernát, Holenda, Kotvan, Romančík, Michal Roman - Svitana, L. Hudáček, Nagy - A. Kudrna, Hovorka, Tybor - Macík, M. Zagrapan, Buc - Paulovič, Sukeľ, Koyš. Trenéři: Craig Ramsay, Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský.
ČR: M. Svoboda - D. Sklenička, Šulák, Pyrochta, T. Dvořák, Němeček, Klok, Kalina - D. Kaše, P. Musil, Lenc - Indrák, Stach, P. Straka - M. Hanzl, Tomášek, Uher - V. Tomeček, Herman, Šťastný. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko