Hlavní obsah

Larnaka - Plzeň 0:0Skvělý Hruška zkrotil všechny ataky Larnaky a Plzeň se těší na Evropskou ligu

Larnaka
Aktualizováno

Fotbalová Plzeň bude potřetí v řadě hrát skupinu Evropské ligy! Svěřenci trenéra Pavla Vrby ve čtvrtek v Larnace vydřeli bezbrankovou remízu, která jim v součtu s domácím vítězstvím 3:1 garantovala postup. Hrdinou Západočechů byl brankář Hruška, jenž nesčetněkrát zneškodnil vyložené šance borců kyperského týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň na archivním snímku (zleva): Milan Havel, Patrik Hrošovský, Aleš Hruška, Martin Zeman, Radim Řezník, Michael Krmenčík a Aleš Čermák po utkání s Olomoucí.

Článek

Západočeši vstoupili do zápasu odvážně a Kolář se z pravé strany záhy prodral do slibné střelecké pozice, jenže pálil těsně vedle. Ze strany týmu trenéra Vrby šlo na dlouhé minuty o jediný ofenzivní výpad.

Hosté se s dvoubrankovým náskokem z domácího duelu nepotřebovali bezhlavě hnát do útoku, tudíž se snažili hlavně o pečlivou defenzivu. Ne vždy se jim však záměr dařil.

Po akci Tomase se totiž ve slibné střelecké pozici zjevil Tričkovski pálící nepřesně. Po Hubníkově promáchnutí při standardní situaci se zase míč snesl k Acoránovi, ale borec Larnaky nedokázal míč trefit ideálně.

K bezbrankovému stavu při odchodu do šaten pak nejvýrazněji přispěl brankář Hruška, jenž skvostně lapil hlavičku Mojsova, a když pak Hubník nedokázal Taulemesse, znovu domácího borce bravurně vychytal Hruška. Nepříliš vydařenou ránu Mojsova pak zablokoval Řezník.

Po obrátce mohla Plzeň zasadit kyperskému soupeři těžký direkt, když z levé strany unikl Zeman a poslal do velkého vápna ideální centr, ovšem Čermák branku o milimetry minul.

Následně už znovu dominovali hráči Larnaky, kteří svírali plzeňský tým na jeho polovině v ofenzivních kleštích. Po kiksu Koláře se řítil Taulemesse sám na Hrušku, ovšem plzeňský brankář znovu vyšel ze vzájemného souboje vítězně. Dokázal pochytat i další nebezpečné akce, deset minut před koncem pak Hevel levačkou napálil balón jen do tyče.

Plzeň rezignovala na ofenzivní snahu a kladla maximální důraz na zkrocení ofenzivní snahy Larnaky. A když už přes obranný val Západočechů hosté pronikli, dokázal Taulemesseho znovu vychytat Hruška.

Plzeň sice poprvé po sedmi soutěžních zápasech pod taktovkou trenéra Vrby nevstřelila gól, nicméně úkol splnila a místo v druhé nejprestižnější klubové soutěži Evropy nebude chybět. Navrátivší se trenér Vrba tak vylepšil svoji bilanci s Viktorií, když počtvrté úspěšně zvládl dvojzápas play off, ať už Ligy mistrů či Evropské ligy. Tu letos budou hrát i další dva české celky - Slavia a Zlín.

Odveta play off Evropské ligy
AEK Larnaka-Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Truyols - Bakoš, Hrošovský, Hruška, Zeman, Limberský, Petržela. První zápas: 1:3 - postupuje Plzeň.
Larnaka: Juan Pablo - Truyols (76. Mytidis), Murillo, Mojsov, Catalá - Acorán, Tomas (66. Hevel), Larena, Tete - Taulemesse, Tričkovski (83. Rousias). Trenér: Idiakez.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hubník, Hejda, Limberský - Hrošovský, Čermák - Kopic (57. Petržela), Kolář (77. Živulič), Zeman - Bakoš (70. Řezníček). Trenér: Vrba.
Další výsledky EL

Reklama

Související témata: