Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 2:0Klokani přišli o svou neporazitelnost. Na Julisce padli s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kovaľ 1 : 0
83. Mustedanagič 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 přišli v 5. kole HET ligy o svou letošní neporazitelnost. V pátečním duelu prohráli na Julisce s Duklou 0:2. Skóre otevřel svou první brankou v české lize slovenský záložník Kovaľ, pojistku přidal střídající Mustedanagič. Klokani potřetí za sebou nedali gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Kovaľ (vpravo) z Dukly se raduje ze vstřeleného gólu. Pogratulovat mu přibíhají jeho spoluhráči Ondřej Kušnír a Martin Jiránek.

Článek
Fotogalerie

Utkání rozhodla 24. minuta. Domácí zahráli signál z přímého kopu, po Miloševičově centru napálil Brandner tyč. Z dorážky nebezpečně pálil Kušnír, od obránce se míč dostal ke Kovalovi a ten už jej poslal do branky.

Bohemians mohli rychle odpovědět, ale Mašek těsně nedosáhl na míč, aby přehodil gólmana. Krátce nato hosté nevyužili hezkou individuální akci Barteka, který přešel přes tři obránce, ale jeho přihrávku nikdo nezakončil.

Hosté dostali hru pod kontrolu a zatlačili Duklu do obrany. Jenže postrádali přesnější finální fázi a vůbec se nedostávali do zakončení. Dukla v čele se zkušeným stoperem Jiránkem se tak dokázala bez větších obtíží bránit.

Hned po změně stran dal domácí Holenda gól, který ale sudí neuznali kvůli předchozímu ofsajdu. Jinak se opět hrálo hlavně na útočné polovině Bohemians, ale opakoval se obraz z první půle. Až v 68. minutě vyslal první nebezpečnou střelu Kocič, s jehož skákavou ranou z voleje si brankář Rada poradil.

Rozhodnout mohl čtvrt hodiny před koncem Holenda, který se v akrobatické pozici opřel do míče, ale tvrdou ranou branku přestřelil. Sedm minut před koncem už pojistka přišla po brejku. Mustedanagič si naběhl za obranu a lobem přes brankáře vstřelil svůj druhý ligový gól. I ten první dal lobem.

5. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 24. Kovaľ, 83. Mustedanagič. Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Horák. ŽK: Bartek (Bohemians). Diváci: 5127.
Dukla: Rada - Kušnír, Jiránek, Ostojič, Podaný - Tetour, Bezpalec, Koval (69. Mustedanagič) - Miloševič (85. Preisler), Holenda, Brandner (61. Schranz). Trenér: Hynek.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd (72. Buchta), Kocič - Švec - Reiter (79. Kuchta), Hašek ml., Mašek (72. Nečas), Bartek - Kabajev. Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: