Hlavní obsah

Karviná - Liberec 0:1Liberec vyhrál v Karviné a posunul se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Coufal 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v pátém kole první ligy díky brance Vladimíra Coufala 1:0 v Karviné a minimálně na pár hodin se posunuli na druhé místo tabulky. Domácí naopak prodloužili své trápení a už čtyři utkání nevyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský.

Článek

V prvním poločase měl více ze hry Liberec, ale po úvodních propagačních pokusech z obou stran se do vážnějších šancí dostali pouze domácí. V sedmé minutě Janečkovu tvrdou ránu pod břevno vytáhl na roh gólman Kolář. Ve 26. minutě zahodil ještě větší příležitost hlavičkující Wágner a vzápětí opět Janečka sám před Kolářem ani netrefil branku.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Liberec, ale Potočný v jasné šanci minul hlavou míč. Na druhé straně zahodil další vyloženou příležitost Štepanovský, ke kterému se dostal míč po vyražené střele Karafiáta. Slovenský obránce ale levačkou z vápna trestuhodně přestřelil.

Po hodině hry na sebe asi po minutě na hřišti upozornil střídající Budínský, ale jeho povedenou střelu z dvaceti metrů vyrazil Kolář. Slovan zahrozil v 72. minutě, Pulkrab po sólu neprostřelil karvinského brankáře Berkovce. O pár minut později nebezpečně vypálil z přímého kopu domácí Budínský, Kolář byl opět připraven.

Trest pro Karvinou za řadu nevyužitých šancí přišel v 81. minutě. Folprecht při přečíslení přenesl hru na Coufala a liberecký kapitán poslal hosty do vedení. V nastavení mohl vyrovnat Košťál, ale hlavičkou o pár centimetrů minul vzdálenější tyč branky.

5. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 81. Coufal. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Flimmel. ŽK: Kalabiška, Šisler, Štepanovský, Ramírez, Letič - Breite, Kolář. Diváci: 2813.
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Štepanovský (77. Letič), Šisler, Panák (61. Budínský), Janečka, Kalabiška (84. Ramírez) - Wágner. Trenér: J. Weber.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr (60. Havelka) - Mikula, Folprecht, Potočný (85. Knejzlík), Breite, Voltr (60. Pulkrab) - Graiciar. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: