Hlavní obsah

Teplice - Jihlava 3:1Rezek s Fillem rozhodli svými góly o vítězství nad Jihlavou, ta počtvrté prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Rezek 1 : 0
51. Fillo (penalta) 2 : 0
54. Klíma 2 : 1
89. Rezek 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic porazili v 5. kole první ligy Jihlavu 3:1 a prodloužili sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy. Vysočina naopak prohrála už počtvrté a stále čeká na první vítězství. O výhře domácích rozhodli dvěma góly navrátilec Jan Rezek s Martinem Fillem, za hosty na 1:2 snižoval Jiří Klíma.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů po vstřeleném gólu. Teplice v 5. kole první fotbalové ligy vyhrály nad Jihlavou nakonec 3:1.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase Na Stínadlech se hrálo v nevýrazném tempu a za zmínku stály jen dvě situace. Už ve čtvrté minutě hlavičkoval jihlavský Dvořák do tyče, pak si ale fanoušci na další vzrušení museli počkat až do 34. minuty. A hned z toho byl gól Teplic, když se po Krobově centru trefil přesně hlavou Rezek.

Úvod druhého poločasu byl přesným opakem nudy z prvního dějství. V 51. minutě zahrál hostující Krejčí ve vápně rukou a Fillo z penalty poslal Teplice do dvoubrankového vedení. Jenže Jihlava mohla během čtyř minuty srovnat. V 54. minutě totiž po individuální akci snížil střídající Klíma a chvíli po něm střílel z vápna těsně nad Dvořák.

Blízko vyrovnání byl v 78. minutě střídající Fulnek, ale jeho ránu vyrazil domácí gólman Grigar na roh. Na druhé straně mohl jen o pár okamžiků později přidat pojistku Vaněček, jenže nejlepší střelec Teplic hlavičkoval po Rezkově centru pouze do tyče.

Severočeši se přeci jen třetí branky dočkali. Rezek nejprve v 83. minutě neuspěl s pohotovou střelou, ale minutu před koncem ho našel na vápně Fillo a bývalý reprezentant zamířil z voleje přesně k pravé tyči. Útočník, který se v létě vrátil do Teplic po 13 letech, tak v posledních dvou kolech dal tři góly.

Teplice mají po čtyřech kolech na pátém místě tabulky na kontě osm bodů, když prohrály jen v prvním kole se Slavií. Poté porazily Duklu a remizovaly s Jabloncem a Ostravou. Jihlava zatím získala jediný bod za remízu se Slováckem a patří ji předposlední místo před Mladou Boleslaví.

5. kolo první fotbalové ligy
FK Teplice - Vysočina Jihlava 3:1 (1:0)
Branky: 34. a 89. Rezek, 51. Fillo z pen. - 54. Klíma. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vít. ŽK: Trubač, Ljevakovič - Hronek, Krejčí, Rosa. Diváci: 4652.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Šušnjar, Král, Krob - Fillo, Ljevakovič, Rezek (90. Červenka), Kučera, Trubač (73. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Jihlava: Rakovan - Nový, Krejčí, Rosa, Keresteš (73. Tlustý) - Hronek, Zoubele, Ikaunieks (46. Klíma), Vaculík, Novotný (57. Fulnek) - Dvořák. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: